Arogantiškasis Paryžius bus draugiškesnis

Tyrimui atskleidus, kad Paryžius – lankomiausias pasaulio miestas, bet drauge ir šiurkščiausias, Prancūzijos sostinės meras Bertrand’as Delanoe ėmėsi kampanijos, kuria siekiama užkariauti turistų širdis ir protus, ne tik jų pinigines.

Pristatant kampaniją Eifelio bokšto papėdėje buvo dalijami lapeliai, pavadinti „Chartija paryžiečiui ir lankytojui”, atspausdinti prancūzų ir anglų kalbomis. Prancūzai prašomi būti draugiškesni svečiams, o šie – gerbti miestą.

Paryžiečiai skatinami skirti daugiau laiko suteikiant informaciją lankytojams ir pasitelkti užsienio kalbų mokėjimą stengiantis atsakyti jiems jų kalba. Turistų prašoma išmėginti paryžietišką gyvenimo stilių: siūloma paragauti prancūziškų produktų ir važinėti viešuoju transportu.

Daugelis Paryžiaus taksi vairuotojų ne tik nemoka užsienio kalbų, bet prastai kalba net prancūziškai, jiems ši kalba nėra gimtoji. „Ką dar galime pagerinti, – klausė vienas jų, Mustafah Hammoumas. – Žinoma, eismo sąlygas ir anglų kalbos žinias. Daug taksi vairuotojų nemoka angliškai. Tikra problema, kai žmonės negali susikalbėti.”

Paryžiaus turizmo biuro vadovas Paulis Rollis gynė tėvynainius sakydamas, jog prancūzai drovisi kalbėti užsienio kalbomis, nes turi labai stiprų akcentą, dėl kurio juos dažnai itin sunku suprasti.

Kampanija pradėta po Pasaulinės rinkos instituto atlikto tyrimo, kai paaiškėjo, jog Prancūzijos sostinė yra lankomiausias pasaulio miestas, lenkiantis Londoną ir Romą. Tačiau vertinant svetingumą Paryžius užėmė tik 52-ąją vietą 60 vietų sąraše. Nepaisant tokio įvertinimo, 97 proc. turistų puoselėja ketinimus grįžti – tai nustatė Paryžiaus turizmo biuras, apklausęs savo tinklalapio vartotojus.

Pasak jo vadovo P.Rollio, kampanija skirta sugriauti arogantiško paryžiečio stereotipui ir parodyti sostinės gyventojams, koks svarbus jų gyvenimui yra turizmas. Apie 20 proc. Paryžiuje dirbančių žmonių tiesiogiai arba netiesiogiai priklauso nuo turizmo pramonės. 2006 metais 16,3 mln. lankytojų, įskaitant 9,7 mln. užsieniečių, apsistojo Paryžiaus viešbučiuose. Iki 2020 metų tikimasi, kad užsienio svečių skaičius pasieks 20 mln. kasmet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.