Viadukui – duobių tilto „statusas”

Kasmet vis naujais lopais išmarginama yrančio Mokyklos gatvės tilto danga – ir vėl apgailėtinos būklės.

Ypač duobėta pirmoji kelio juosta: ja važiuojantiesiems nuo Mokyklos Liepų gatvės link tenka kone kas metrą manevruoti, idant ratai neatsidurtų vienoje iš keliasdešimt atsivėrusių prarajų.

Šią savaitę važiavimą beveik 300 metrų ilgio gatvės duobėta atkarpa miesto valdžia kaip galėjo, taip palengvino: suskilusios bei įlūžusios asfalto vietos gražiai apibrėžtos baltos spalvos kreidelėmis. Tiesa, vakarykštis lietus žymes netruko nuplauti.

Miestiečiai nelinksmai juokavo, kad duobėtą kelią reiktų dar papuošti plakatais su savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovo Alfonso Šimkaus atvaizdu ir šūkiu: „Gero kelio, klaipėdiečiai!”

Pats A. Šimkus šiuo metu atostogauja, o tvarkdario vairą į savo rankas perėmusi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė žadėjo skubų problemos sprendimą.

„Susiskambinau su „Klaipėdos keliais” ir, jeigu oras leis, duobės bus užlopytos dar šią savaitę”,- dienraščiui sakė I. Šakalienė.

Apie trumpalaikę gatvių lopymo naudą ir tik su lėšų švaistymų tapatinamą kosmetinį kelių remontą nūdien išmano kone kiekvienas, todėl klausėme valstybės tarnautojos, kada gi pagaliau valdžia įvykdys A. Šimkaus dar 2005-ųjų sausį išsakytą pažadą.

O tada šis „Vakarų ekspresui” porino, kad „viadukas per Danės upę netolimoje ateityje sulauks didesnio dėmesio”, nes nauji lopai „dėl prastos izoliacijos vandens ardomo tilto konstrukcijos neapsaugos”.

„Reikia nufrezuoti esamą kelio dangą ir pakloti naują”,- dar prieš pustrečių metų sakė A. Šimkus, pažadėjęs, kad šie darbai bus pradėti iš karto po to, kai bus parengtas techninis projektas ir parinktas rangovas.

I. Šakalienė nuo šių pažadų neatsiribojo: „Jau visa dokumentacija, kiek žinau, paruošta, liko tik konkursą paskelbti. Tačiau šiemet prastai surenkamas miesto biudžetas, mums trūksta pinigų net sanitarijai. Be to, neįmanoma Klaipėdoje iš karto du tiltus uždaryti. Jeigu šį savaitgalį, kaip planuojama, bus užbaigti Biržos tilto rekonstrukcijos darbai, tada galėsime pasirūpinti ir vadinamuoju Mokyklos viaduku. Galbūt pradėsime darbus dar šįmet.”

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė patvirtino, kad kapitalinio tilto remonto pradžiai reikalingus du milijonus litų planuota skirti iš miesto biudžeto.

„Bet dabar striuka su tais pinigais, tai galutinis sprendimas dar nepriimtas. Savivaldybė kreipėsi į Uosto direkciją, kuri jau turi suplanavusi lėšas miesto infrastruktūrai gerinti. Siūlėme jas skirti būtent tam tiltui. Žiūrėsime, kaip bus”,- „Vakarų ekspresui” sakė V. Staskonienė.

Remiantis dar 2005 metais paruošta sąmata, tilto rekonstrukcijos vertė siekė per 5 milijonus litų. Anuometinėmis kainomis, už šiuos pinigus buvo tikimasi pakeisti asfalto dangą, atramas, lietaus surinkimo sistemą, hidroizoliaciją ir t.t.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.