Didėjantys srautai koreguoja registratorių darbą

Į šalį vis labiau plūstantys automobiliai paskatino valstybės įmonę „Regitra” pailginti padalinių darbo laiką ir susirūpinti naujų punktų steigimu.

Naudotų lengvųjų automobilių iš Vokietijos įvežta ir įregistruota daugiausia – 46,6 tūkst. (48 proc. iš bendro į šalį įvežtų ir čia registruotų lengvųjų automobilių skaičiaus). Iš Vokietijos įvežamų ir šalyje registruojamų automobilių dalis, lyginant su 2006-ųjų ir 2007-ųjų pirmuoju pusmečiu, padidėjo 4,9 procento. Tarp valstybių, iš kurių į Lietuvą patenka daugiausia naudotų lengvųjų mašinų, labiausiai išsiskyrė Italija. Iš šios šalies įvežtų nenaujų automobilių per pirmąjį šių metų pusmetį (palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai) Lietuvoje įregistruota 149,6 proc. daugiau. Pasak „Regitros” generalinio direktoriaus Ramučio Olekos, siekdama greičiau aptarnauti klientus, kurių srautai nuolat didėja, valstybės įmonė šiemet pailgino didžiausių klientų aptarnavimo padalinių darbo laiką, be to, planuoja atidaryti keletą naujų padalinių.

Padaugėjo dešimtadaliu

Šiemet nuo sausio 1 iki liepos 1 dienos iš viso „Regitra” įregistravo 9,6 tūkst. naujų ir 97 tūkst. naudotų, pirmą kartą Lietuvoje registruojamų lengvųjų keleivinių (M1 klasės) automobilių. Iš bendro per šį laikotarpį šalyje įregistruotų lengvųjų automobilių skaičiaus nauji sudarė 9 proc. (tuo pat laikotarpiu pernai – 8 proc.). Vidutinis 2007 metų sausio 1 – liepos 1 dieną Lietuvoje pirmą kartą įregistruotų naudotų lengvųjų mašinų „amžius” – 10,7 metų (lyginant su 2006-ųjų pirmuoju pusmečiu jis sutrumpėjo – buvo 11,1 metų). Šiemet nuo sausio 1-osios iki liepos 1-osios nurašyta 20,8 tūkst. netinkamų eksploatuoti lengvųjų keleivinių automobilių, tuo pačiu laikotarpiu pernai – 12,9 tūkstančio.

Pravartu patikrinti

Iš viso šalyje veikia 33 kelių transporto priemonių registravimo paslaugas teikiantys „Regitros” padaliniai. Įmonė naudojasi tarptautine informacine sistema EUCARIS. Tai suteikia galimybę patikrinti duomenis apie transporto priemonę toje šalyje, kurioje ji anksčiau buvo registruota. Taip pat tikrinama, ar mašina nėra ieškoma, ar neapribota teisė ją eksploatuoti. Klientas, įsigydamas šalyje jau registruotą transportą priemonę, „Regitros” interneto svetainėje pats gali įsitikinti, ar ji nėra areštuota, įkeista bankui ir ar jos registravimui netaikomi apribojimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.