P.Jankūnas nori atstovauti tik vienai rinktinei

Šią savaitę pirmąsias treniruotes pajūryje pradėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai, besirengiantys rugsėjį Ispanijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Kartu su pirmąja šalies komanda Palangoje treniruosis ir Lietuvos studentų rinktinė, kurios tikslas – kuo geriau pasirodyti rugpjūtį Tailande vyksiančioje pasaulio studentų universiadoje.

Iš pat pradžių studentų rinktinės sąrašuose buvo ir Pauliaus Jankūno pavardė. Dabar 23 metų puolėjas kartu su Jonu Mačiuliu bei Giedriumi Gustu jau priskirti prie pirmosios rinktinės kandidatų.

Būtina gerai pasirodyti

Vyriausiojo rinktinės trenerio Ramūno Butauto asistentas Rimas Kurtinaitis vakar LŽ patvirtino, kad šie krepšininkai treniruosis kartu su vyrų rinktine. Tačiau, pasak R.Kurtinaičio, P.Jankūnas ir J.Mačiulis galbūt padės ir studentų ekipai. „Manau, galima žaidėjais pasidalyti ir per dvi rinktines. Prieš porą metų keturi krepšininkai rungtyniavo ir Europos pirmenybėse, kur iškovojome sidabro medalius, o po to prisidėjo prie R.Butauto vadovaujamos metais vyresnių žaidėjų komandos, su kuria tapo pasaulio čempionais. Jei P.Jankūnas gerai pasirodys pirmojoje rinktinėje, gal ir nesiųsime jo su studentais. Konkrečiai to klausimo dar nesprendėme. Pasiruošimo planą turime, o vėliau abiejų rinktinių treneriai susėsime ir suderinsime smulkias detales”, – sakė R.Kurtinaitis.

Praėjusią savaitę daugumai vyrų rinktinės krepšininkų Kauno medicinos universiteto klinikose buvo atlikti medicininiai tyrimai. Išsamius sveikatos patikrinimo rezultatus gydytojai pateiks per savaitę, tačiau preliminariai nieko gąsdinančio nebuvo rasta. Visiems rinktinės krepšininkams leista pradėti treniruotis.

Sveikata nesiskundžia

Apie sveikatą, krepšinį ir pirmuosius vedybinio gyvenimo žingsnius LŽ kalbėjosi su Pauliumi Jankūnu.

– Kaip vertinate sveikatos patikrinimą Kauno klinikose?

– Ištyrė viską – nuo galvos iki kojų. Dar nėra taip gyvenime ištyrę. Tikėsimės, nieko bloga neras.

– Rinktinėje esate ne pirmus metus. Ar anksčiau sveikatai buvo skiriama tiek pat dėmesio?

– Čia jau provokuojantis klausimas – ar dabar geriau, ar anksčiau. Galiu pasakyti, kad dabar rinktinėje medicinos požiūriu viskas yra sustiprinta. Atėjau ir pasakiau, kad man šiek tiek skauda koją, ir iškart veža, tiria, šviečia, aiškinasi, kas yra. Anksčiau, kai pasakydavai, kad tau skauda, irgi atkreipdavo dėmesį. Niekas neignoruodavo: ir peršviesdavo, ir magnetinį rezonansą padarydavo.

Į universiadą nesiveržia

– Jūsų pavardė įrašyta studentų rinktinės sąrašuose. Ar jau žinote, su kuria rinktine – vyrų ar studentų – praleisite daugiau laiko rengdamiesi?

– Kol kas nieko nežinau, kol neprasidėjo stovykla. Kur pasakys, ten ir treniruosiuosi. Netrukus turėčiau sužinoti visą pasirengimo grafiką.

– Visgi ar planuojate dalyvauti rugpjūčio mėnesį vyksiančioje pasaulio studentų universiadoje?

– Aš nieko neplanuoju. Nelabai noriu važiuoti į universiadas. Jau man tų pasaulio čempionatų užtenka – kai vieną vasarą dalyvauji keliuose čempionatuose, paskui ir sezonas nukenčia, nes nebūni normaliai atsigavęs. Kai ruošiesi vienam čempionatui, o po jo iškart imi rengtis kitam, išeina taip, kad nė vienam normaliai nepasiruoši. Todėl tikrai nesirengiu važiuoti į universiadą su studentų rinktine.

Rūpi „Žalgiris”

– Kaip vertinate iki šiol vykusią „Žalgirio” komplektaciją naujam sezonui?

– Gaila, kad nepavyko išlaikyti Loreno Woodso bei susigrąžinti Mindaugo Timinsko. Tačiau klubas toliau ieško krepšininkų į jų pozicijas. Žaidėjų rinka yra didelė, ir „Žalgiris” tikrai ras pamainą. Džiugu, kad grįžta Dainius Šalenga. Tai dar vienas patyręs lietuvis. Taip pat jis puikiai supranta, ką reiškia kovos su „Lietuvos rytu”, žino, kad „Žalgiriui” svarbus kiekvienas titulas. Legionieriai vis tiek atvažiuoja ir išvažiuoja, o lietuvis supranta tų dvikovų reikšmę.

Negresia atsidurti po padu

– Neseniai atšventėte savo vestuves. Ar užteko laiko medaus mėnesiui?

– Medaus mėnuo buvo puikus. Tikriausiai visiems norisi, kad jis būtų ilgesnis, bet užteko ir savaitės. Buvome išvykę į Turkiją, ten gerai pailsėjome. Be to, visą laisvą mėnesį turėjome ir iki vestuvių.

– Ar žmona dar nespaudžia po padu?

– Ne. Nespaudžia ir nespaus (šypsosi).

– Šiemet baigėte ketverius metus trukusias ekonomikos ir vadybos bakalauro studijas. Ar tai svarbus įvykis gyvenime?

– Žinoma. Per tuos metus daug ko išmokau, daug sužinojau, ir ateityje tai man labai pravers. Apie krepšininko karjeros pabaigą dar negalvoju, tačiau baigęs žaisti nesėdėsiu rankų sudėjęs. Todėl reikia žiūrėti į priekį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.