Potvynis jau ėmė slūgti

Nors civilinės saugos pareigūnai ir būgštavo, kad vakarykštis lietus gali sukelti dar didesnę potvynio Vakarų Lietuvoje bangą, šios prognozės nepasitvirtino.

Antra vertus, Danės vandeniui ištekėti į Kuršių marias trukdo ir remontuojamam Biržos tiltui Klaipėdos centre skirti agregatai, nuleisti į vandenį, kadangi po tiltu susidaro vos kelių metrų plyšys vandeniui tekėti.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Civilinės saugos departamento atstovai „Vakarų ekspresui” sakė, kad vakar Akmenos (Danės) vandens lygis ties Kretinga buvo nukritęs arti 10 centimetrų.

Pirmadienį vandens lygis per parą buvo pakilęs 1,16 metro, ir siekė 4 metrus 23 centimetrus, kai kritinė riba yra 3,2 metro. Vakar popiet vandens lygis jau buvo 3,91 metro ir dar krito.

„Pirmadienį beveik pilna buvo Kretingos rajone esanti Padvarių užtvanka, tačiau per naktį vandens lygis nukrito pusę metro. Tačiau visko dar gali būti. Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis lietaus prilis apie 2 milimetrus, kuomet per liūtis prilyja 15-49 milimetrus”, – „Vakarų ekspresui” sakė Civilinės saugos departamento budėtojas.

Tuo metu orą ir pareigūnus keikė Klaipėdoje, už gyvenamųjų namų kvartalo „Žaliasis slėnis” esančių sodų bendrijos „Pakrantė” gyventojai, kadangi patvinusi Danė ėmė semti jų daržus ir gyvenamuosius namus, apsėmė kelias gatves – jų neįveikia automobiliai.

Sodų bendrijos atstovai piktinosi, kad nėra įrengta jokių apsaugos priemonių, Danės vandeniui sustabdyti. Civilinės saugos specialistai paaiškino, kad Danė ties minėta vieta esą dar niekada taip nebuvo patvinusi.

Pranešama, kad vakar smarkiai pakilo vandens lygis Šyšos upės žemupyje Šilutės rajone. Nežymiai vandens lygis pakilo ir Minijoje. Siekdami užkirsti kelią nuostoliams, specialistai paragino vietos gyventojus perkelti gyvulius iš laukų.

Dėl smarkių liūčių labiausiai nukentėjo Kretingos rajonas: teko sutvirtinti neįprastai išsiliejusios Minijos krantines ties Kartenos kaimu, užlietas kelias į Salantus, Kretingoje priešgaisrinės tarnybos pareigūnams teko pumpuoti vandenį iš užlietų miesto ligoninės, vaikų darželio „Eglutė” rūsių.

Vakar už civilinę saugą Kretingos rajone atsakingas pareigūnas Albinas Šimkus „Vakarų ekspresui” sakė, kad vandens lygis visur mažėja.

„Kritinė padėtis buvo Kartenoje, tačiau ėmėmės priemonių, ir vandens lygis nebedidėja. Daugiausiai problemų – pramogų komplekse „Vienkiemis”, nes ten vanduo dar laikosi. Džiaugiamės, kad potvynis nepralaužė pylimų”, – teigė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.