Saksofono virtuozė virpins lietuvių širdis

Lietuvos muzikos mėgėjai kviečiami susipažinti su gražia ir talentinga džiazo muzike Candy Dulfer, kuri šiandien sostinės Kongresų rūmuose surengs vienintelį savo koncertą

Ši saksofonininkė sulaukia prestižinių JAV „Grammy” apdovanojimų komisijos dėmesio ir garsių atlikėjų pripažinimo. Ilgą laiką ja rūpinosi amerikiečių muzikos žvaigždė Prince’as, o į pasaulines gastroles pakvietė popdievaitė Madonna. Į Lietuvą Candy atvyksta pirmą kartą. Vienintelį koncertą šiandien saksofonininkė surengs sostinės Kongresų rūmuose.

„Buvau dar vaikas, kai su šeima sėdėdavome vakarais namie ir klausydavome džiazo legendų. Tėtis kolekcionavo įrašus ir daug pasakodavo apie jų kūrybą. Nejučiomis supratau, kad pamėgau muziką, nebegalėjau gyventi be džiazo”, – pasakoja C.Dulfer.

Džiazo virtuozė kilusi iš garsios olandų muzikų šeimos, jos tėvas Hansas Dulferis visą gyvenimą dirba Olandijos džiazo scenoje. Būtent jis buvo C.Dulfer didžiausias pavyzdys, kokia galinga yra muzika, kas yra scenos jaudulys, žiūrovų ovacijos, aistra kurti.

C.Dulfer karjera prasidėjo 1987 metais, kai ji pradėjo groti su grupe „Funky Stuff”. Istorija lyg pasakoje – naujoje grupėje debiutuojančią muzikę viename koncerte pastebėjo popmuzikos karalienė Madonna. Pakako tik kelių dainų, kad garsioji dainininkė tuomet pasakytų: „Noriu, kad ši mergina dalyvautų mano gastrolėse.”

Po turo su Madonna 1990 metais olandė pradėjo solo karjerą. Tuomet žavią ir talentingą muzikę pastebėjo legendinis amerikiečių dainininkas Prince’as. Saksofonininkę jis pristatė savo klipe, vėliau kartu vykdavo į gastroles, specialiai jai rašė dainas, rūpinosi karjera. Netrukus C.Dulfer atkreipė viso pasaulio muzikos kritikų dėmesį, buvo gerai įvertinta džiazo scenos profesionalų.

Būdama 21 metų ji išleido debiutinį albumą „Saxuality” (1990 m.), kuris ne tik sėkmingai parduotas Europoje, bet ir pateko tarp „Grammy” nominantų. 1991 metais ji pristatė „Sax-a-Go-Go” albumą, kuriame dainą „Sunday Afternoon” specialiai jai parašė Prince’as.

C.Dulfer buvo gabi mokinė, o jai mokytis padėjo legendiniai amerikiečių saksofonininkai – Sonny Rollinsas, Davidas Sanbordas – daug dirbę su tokiais populiariais džiazo meistrais kaip Milesas Davisas, Artas Blakey.

„Man buvo didelė garbė dirbti su tokiomis džiazo legendomis. Jie padėjo pažinti save, atrasti ir suformuoti savo muzikos stilių”, – teigia atlikėja, jausmingai ir originaliai grojanti ne tik džiazą, bet ir kitokio žanro muziką.

C.Dulfer muzika, saikinga džiazinių improvizacijų, bliuzo ritmų. Būtent toks džiazo stilius šiuo metu populiariausias pasaulyje, jis malonus ausiai, dažnai net tinka šokti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.