Ugnis pasiglemžė senolę

Apie gaisrą žmones įspėjo išsijungę kompiuteriai ir sproginėjantis šiferis. Ugniagesiai evakavo 12 žmonių, tačiau vienos senutės išgelbėti nepavyko.

Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi naktį į pirmadienį žuvo 77 metų Alytaus gyventoja Anastasija Ananjeva.

Gaisras dviaukščiame name, esančiame Ulonų gatvėje, kilo apie 2 valandą nakties. Pirmieji nelaimę pastebėjo naktį prie kompiuterių sėdėję kai kurie to namo gyventojai, nes staiga pradingo elektra. Pradėję domėtis, kas atsitiko, žmonės netruko išsiaiškinti, jog elektros dingimo priežastis – pirmoje laiptinėje, kur buvo elektros skydinė, kilęs gaisras.

Beveik tuo pačiu metu nuo sproginėjančio šiferio atsibudo ir pirmos laiptinės antrame aukšte su dviem nepilnametėmis dukromis gyvenanti Jasiulevičių šeima bei pirmame aukšte su dukra ir žentu gyvenusi

A.Ananjeva.

Manoma, kad senutė, pajutusi dūmų kvapą, pravėrė buto duris ir į vidų iš laiptinės pliuptelėjo ugnis. „Su žmona išgirdome, kaip ji šūktelėjo: „Degam!” Puolėme prie lango ir iššokome į lauką. Manėme, kad ir uošvė taip išsigelbėjo”, – pasakojo A.Ananjevos žentas Algis Prakapavičius.

Nors gelbėtojai į pranešimą sureagavo labai greitai, jiems atvykus 1939 metais statyto namo laiptinė ir butas, kuriame gyveno senutė, jau degė atvira liepsna. Ugniagesiai greitai surado ir išnešė į kiemą
nukentėjusią moterį, iškvietė greitąją medicinos pagalbą, bet stipriai apdegusi senolė neišgyveno.

Gelbėtojai iš degančio namo evakavo 6 vaikus ir 6 suaugusius žmones.

Dėl A.Ananjevos mirties priežasties nustatymo policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kol kas ugniagesiai neįvardijo tikslios gaisro priežasties, bet jau dabar neabejojama, kad ugnis įsiplieskė dėl
neatsargaus žmonių elgesio. Kadangi jau nustatyta, jog gaisro židinys buvo po laiptais, kur gyventojai laikė kai kuriuos daiktus ir rūkydavo, neatmetama versija, jog nelaimės priežastimi tapo neatsargiai numesta neužgesinta nuorūka.

Namo gyventojai pasakojo, jog likus maždaug valandai iki gaisro iš vieno pirmo aukšto buto sklido linksmas klegesys. Manoma, kad kažkas iš vakarėlio dalyvių galėjo numesti lemtingąją nuorūką.
Visiškai sudegė laiptinė, kurioje buvo gaisro židinys, apdegė trijų butų durys. Tačiau didžiausia netektis prislėgė Džiuljetą Prakapavičienę: ugnis ne tik visiškai suniokojo ką tik suremontuotą trijų kambarių butą, bet ir pasiglemžė motinos gyvybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.