Nuostata prieš vagonėlius

Šalies saugomose teritorijose, dažniausiai paežerėse ir pamiškėse, padaugėjo savavališkai statomų vagonėlių, kilnojamųjų namelių.

Tačiau, pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) prie Aplinkos ministerijos direktoriaus pavaduotojo Vidmanto Bezaro, šiuos namelius galima statyti tik pagal nustatyta tvarka suderintą projektą, o ne ten, kur patinka.

VSTT, išnagrinėjusi valstybinių parkų direkcijų informaciją apie tokių pažeidimų mastą ir pobūdį, sukvietė Aplinkos ministerijai pavaldžių institucijų pasitarimą. Jo metu nutarta griežčiau kontroliuoti, kad vagonėliai, kilnojamieji nameliai ir panašūs statiniai bei įrenginiai saugomose teritorijose būtų statomi pagal nustatytus reikalavimus.

Šie pritaikyti laikinai gyventi ir mūsų kraštui nebūdingi statiniai teršia kraštovaizdį. Juos, kaip laikinus statinius, statyti galima tik įstatymo numatytais atvejais – vykdant statybos darbus, renginių metu, prekybai, parodoms ir panašiai – ir naudoti ne ilgiau kaip trejus metus.

Nutarta patobulinti tokių statinių naudojimą ribojančius teisės aktus.

Seimas ketina drausti statyti naujus statinius ir planuoti jų projektavimą valstybiniuose parkuose gaisrų nuniokotose teritorijose.

Parlamentarai pritarė tai numatančioms Saugomų teritorijų įstatymo pataisoms.

Pataisomis siūloma užkirsti kelią materialinei naudai ir pelnui iš gaisrų nuniokotų valstybinių parkų teritorijų bei prevencija galimiems tyčiniams miškų padegimams, siekiant urbanizuoti nuniokotas gaisro teritorijas valstybiniuose parkuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.