Universalios sporto arenos statyba prasidėjo

Panevėžio universalios sporto arenos statybų pradžia pažymėta vakar, įbetonuojant simbolinę kapsulę su raštu ateities kartoms. Raštą pasirašė meras Vitas Matuzas ir arenos statyboms vadovaujantis Panevėžio statybos tresto bendrovės generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Vakar oficialiai prasidėjo Panevėžio universalios sporto arenos statybos pradžia. Įvykusios ceremonijos metu arenos pamatuose įbetonuota simbolinė kapsulė su raštu ateities kartoms.

Rašte įrašyta, kad daugiafunkcinė arena bus tarptautinius standartus atitinkantis pramogų, sporto bei verslo kompleksas, pasižymėsiantis naujausiomis ir pažangiausiomis technologijomis, aukšto lygio komforto sąlygomis. Sporto arena talpins 5 tūkstančius žiūrovų. Be to, arenoje bus įrengtas stacionarus olimpinio standarto dviračių trekas. Tikimasi, kad arena prisidės prie Panevėžio miesto gyvenimo kokybės gerinimo, atitiks miesto bendruomenės ir regiono gyventojų lūkesčius, užtikrins aukšto lygio laisvalaikio ir turizmo paslaugų teikimą.

Optimistinį raštą ateities kartoms pasirašė Panevėžio meras Vitas Matuzas ir Panevėžio statybos tresto bendrovės, statančios universalią sporto areną, generalinis direktorius Dalius Gesevičius. Darbus tikimasi užbaigti kitų metų rugjūčio pabaigoje. Beje, prie kapsulės meras leido prisiliesti Seimo nariui Juliui Dautartui ir Ūkio ministerijos valstybės sekretoriui Gediminui Miškiniui.

„Auganti šalies ekonomika turi įtakos ir statybų sektoriaus augimui Lietuvoje, taip pat ir Panevėžyje. Malonu, kad vertinama mūsų turima patirtis ir mes dažnai esame pasirenkami pagrindiniais partneriais išskirtiniams objektams, tokiems kaip Šiaulių ar Panevėžio arenos, statyti”, – sakė Panevėžio statybos tresto bendrovės generalinis direktorius D.Gesevičius.

Arenos statybos projektą finansuoja Europos Sąjunga, LR Vyriausybė ir Panevėžio miesto savivaldybė. Sporto arena bus pastatyta už 86 milijonus litų. Penkiolika milijonų litų pridės Panevėžio miesto savivaldybė. Šias lėšas teko pasiskolinti iš banko.

Beje, sporto arena jau turi ir valdytoją – bendrovę „Miesto arena”. Jai Savivaldybė iki pastatymo kas mėnesį mokės 32 618 litų, o nuo arenos perdavimo 2008 metų rugsėjo 1 dienos – 172 083 litus per mėnesį.

Po iškilmingos kapsulės įbetonavimo ceremonijos visus jos dalyvius, kad nepamirštų iškilmingos sporto arenos statybos pradžios, meras V.Matuzas pakvietė papietauti į „Deja vu” restoraną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.