Kaimo vestuvininkams skaičių magija nerūpi

Šios dienos – 2007-07-07 – laukta su didžiuliu susidomėjimu. Pranašauta, kad trijų magiškų skaičių – septynetukų – sutapimas atneš sėkmę ir laimę visiems, o ypač lemtingą žingsnį žengiantiesiems. Tuoktis tą dieną panoro daugybė porų – jų neišgąsdino ir vėliau pasklidusi informacija, kad sutampantys trys septynetai – greičiau nelaimės nei sėkmės ženklas.

Miesto Santuokų rūmuose šiandien bus sutuokta dvidešimt viena pora. Tiek daug jaunavedžių, pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Dianos Zacharienės, nebūta nė vieną šeštadienį – dažniausiai įregistruojama tik apie dešimt santuokų. Kai kurie šiandien žiedus sumainysiantys panevėžiečiai pareiškimus padavė ir lemtingosios datos laukė daugiau nei metus.

O rajono Civilinės metrikacijos skyrius šiandien nedirba. Čia santuokos dėl negausaus jų skaičiaus registruojamos kas antrą šeštadienį. Pagal grafiką, liepos 7-oji pasitaikė ne santuokų diena. Jaunavedžiai su prašymais sutuokti būtent šią dieną skyriaus darbuotojų neatakavo. „Jeigu būtų buvę daug norinčiųjų, galėjome dirbti ir šį šeštadienį. Tačiau rajono gyventojams prietarai, matyt, nelabai rūpi. Gal dvi poros pasiteiravo, ar galima būtų tuoktis liepos 7-ąją, o sužinoję, kad tą dieną nedirbsime, pretenzijų nereiškė, sutiko tuoktis savaite anksčiau ar vėliau”, – sako rajono Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Palmira Liolienė.

Vestuves atšaukia

Kaip susiklostys magiškąją dieną susituokusiųjų gyvenimas, parodys ateitis. Ir astrologai, ir numerologai tikina, kad svarbu ne tik tai, kada santuoka registruojama, reikšmingos ir kitos datos, ženklų sutapimai, pačių žmonių charakterių savybės.

Gali būti, kad nesiverždami tuoktis būtent liepos 7-ąją rajono gyventojai nesuklydo.

Paskelbta informacija, jog trijų septynetų sutapimas – ne sekmės ir laimės pranašas, o atvirkščiai – nelaimės ženklas. Lenkijoje, kur tą dieną buvo numatytas rekordiškas santuokų skaičius, masiškai pradėtos atšaukti vestuvės. Paskaitę, jog sutampantys trys septynetai gali būti nelaimės ženklas, lenkai atsisakė savo ketinimų. Kai kuriuose miestuose tą dieną nesituokia nė viena pora.

Laukusieji – pavėlavo

Kalbos apie neigiamą sutampančių septynetukų reikšmę panevėžiečių neišgąsdino. Iš Civilinės metrikacijos skyriaus pareiškimų neatsiėmė nė viena pora. Norintieji tuoktis lemtingąją dieną į skyrių kreipėsi tik mėnesiui iki šios datos likus, tačiau svajonėms nebuvo lemta išsipildyti. „Žmonės žino, kad iš karto, vos padavus pareiškimus, nesutuokiama. Reikia laukti mažiausiai mėnesį. Tad birželio pradžioje plūstelėjo norinčiųjų tuoktis liepos 7-ąją banga. Tik visi jie pavėlavo – vietų šiai dienai jau nebebuvo”, – sako miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja D.Zacharienė.

Pirmoji pora pareiškimus su prašymu tuoktis 2007 liepos 7 dieną padavė 2006-ųjų metų sausio mėnesį, didžioji dauguma – praėjusių metų rugsėjo, spalio mėnesiais.

Dar viena magiška data

Miesto Civilinės metrikacijos skyriuje jau registruota keletas pareiškimų tuoktis 2008. 08.08 dieną. Žmonės tiki, kad šie sutapimai taip pat labai svarbūs, skaičius aštuoni – tai turto ir laimės simbolis. Manoma, kad norinčiųjų tą dieną tuoktis taip pat bus labai daug.

Trys sutampantys skaičiai populiarūs ne tik Lietuvoje. Neseniai buvusi komandiruotėse Šveicarijoje ir Vokietijoje Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja D. Zacharienė pasakoja, jog ir tose šalyse tą dieną – besituokiančiųjų bumas.

„Santuokos ten registruojamos penktadieniais. Tačiau šį kartą teko daryti išimtį ir pakeisti registracijos dieną į šeštadienį, tiek daug buvo pateikta prašymų tuoktis liepos 7-ąją”, – sako vedėja.

Tuoksis bažnyčioje

Ir miesto, ir rajono civilinės metrikacijos skyrių vedėjos mano, kad labai norintys įamžinti santuokas būtent tą dieną jaunavedžiai greičiausiai registruos tik bažnyčiose. Nors ir ten, be abejo, reikėjo susitarti anksčiau.

Susituokus bažnyčioje ir nenorint iškilmingos ceremonijos santuokų rūmuose, eilėje laukti nebereikia. „Pateikus dokumentus santuoka tiesiog įskaitoma, – primena P.Liolienė. – Tokia galimybė atsirado nuo 2001 metų, įsiteisėjus Civiliniam kodeksui. Ta galimybe naudojasi nemažai porų, ypač užsienyje gyvenantieji. Pernai iš 205 registruotų santuokų 39 buvo bažnytinės, skyriuje jos tik įskaitytos.”

Septynetukai saugo

Visiems liepos 7 dieną žiedus sumainantiems panevėžiečiams – tai pirmoji santuoka.Visos šį lemtingą gyvenimo žingsnį žengiančios poros kupinos pačių gražiausių vilčių – tuokiantis tokią ypatingą dieną šeima turėtų būti tvirta. O diena anksčiau minėta Valstybės diena dar ir papildomą laisvadienį vestuvininkams dovanojo.

Tikėti ar netikėti skaičių sutapimais ir kitokiais magiškais ženklais – kiekvieno žmogaus pasirinkimas.

Žinomas numerologas Stasys Špirkauskas, paklaustas apie šią dieną, sakė: „Pažvelgus į šią datą – 2007-07-07, aišku, jog trys septynetukai reiškia sėkmę bei dieviškąją pagalbą. Sudėjus skaičius gausime tikslesnį paaiškinimą: 7+0+7+2+0+0+7= 23; o 23 reiškia slaptą, akivaizdžią esamybę.

23 = 2+3 = 5. O 5 reiškia pusiausvyros neturėjimą, avantiūrizmą. Atrodo, tą dieną turėtų kilti pasaulinio lygio katastrofa ar perversmas, tačiau dieviškosios trys septyniukės sušvelnina įvykius arba gali visai neleisti jiems įvykti.”

Numerologija – senovės mokslas, teigiantis, kad pasaulį ir visatą valdo skaičiai, turintys didesnę galią negu dievai ir valdovai. Svarbiausi skaičiai, naudojami numerologijoje: gimimo datos (Gyvenimo kelio), gimimo dienos, vardo ir pavardės (Išraiškos) skaičiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.