„Vėtros” ir „Legia” mačas nutrauktas dėl riaušių

Vilniaus „Vėtros” UEFA Intertoto taurės II etapo rungtynės su Varšuvos „Legia” baigėsi skandalu. Po pirmojo kėlinio „Vėtrai” pirmaujant rezultatu 2-0, į aikštę pasipylė lenkų sirgaliai, ir kilus susirėmimams su policija mačas buvo nutrauktas.

Vilniaus „Vėtra” 2 – 0 Varšuvos „Legia”

(po pirmojo kėlinio)

8′ [1 – 0] Lima Severino

44′ [2 – 0] Dejan Milošeski

„Vėtra”: Kozyrev; Usačiov, Skerla, Budimir, Pedro; Azizi, Panka, Božinovski, Milošeski, Juška; Severino

„Legia”: Mucha; G.Bronowicki, Choto, Astiz, Wawrzyniak; Radović, Vuković, Roger, Smolinski; Grzelak, Korzym

Susitikimo pradžioje iniciatyvą turėjo svečiai „Legia” futbolininkai. Jie pirmieji ir pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau įvartis buvo neįskaitytas dėl neleistino žaidimo prieš vartininką S.Kozyrevą.

Aštuntą minutę „Vėtra” išsiveržė į priekį – po perdavimo iš krašto pabėgęs nuo varžovų gynėjų galva kamuolį į „Legia” vartų kamputį nukreipė L.Severino. Vėliau netiksliai iš toli smūgiavo „Legia” legionierius Dicksonas Choto, į vartus iš baudos aikštelės prieigų nepataikė ir Bobis Božinovskis,

16 minutę „Legia” puolėjas Maciejus Korzymas dešiniame krašte įsiveržė į baudos aikštelę, bet į vartus nepataikė. Dar po penkių minučių tas pats M.Korzymas pabandė įmušti iš 18 metrų, tačiau kamuolys pažeme skriejo pro šalį.

Sužaidus beveik pusvalandį „Vėtra” turėjo puikią galimybę padidinti savo persvarą. Po Mindaugo Pankos perdavimo kamuolys atšoko laisvam krašte buvusiam Dejanui Milošeskiui, kuris įbėgo į baudos aikštelę ir sutikęs vartininko Jano Muchos pasipriešinimą atmetė kamuolį L.Severino. Tačiau pastarojo smūgį į tuščius vartus spėjo atremti „Legia” ekipos gynėjas.

„Legia” komanda taip nesugebėjo surengti rimtesnio „Vėtros” vartų šturmo ir išsiskyrė tik gana pavojingas brazilo Rogero smūgis iš toliau.

Prieš pirmojo kėlinio pabaigą „Vėtra” įmušė dar kartą. Iš pradžių po B.Božinovskio smūgio kamuolys atšokęs rikošetu praskriejo greta virpsto. Šeimininkai pakėlė pora kampinių, ir nors svečiai iš Lenkijos apsigynė, kamuolys atiteko Egidijui Juškai, po kurio perdavimo šeimininkų smūgį galvaatrėmė vartininkas J.Mucha. Atakai tęsiantis M.Panka permetė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, ir sutrikusia „Legia” gynybą pasinaudojęs D.Milošeskis iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Netrukus arbitro iš Slovakijos Mario Vlko švilpukas paskelbė pertrauką. Tačiau po jos komandos žaisti nebegrįžo, nes į aikštę įsiveržę keli šimtai „Legia” sirgalių sukėlė riaušes.

„Vėtros” stadiono aikštė netrukus virto kovos lauku. Pasipylė ašarinės dujos, ir speciali policijos kuopa netgi turėjo panaudoti šaunamuosius ginklus, o lenkų chuliganai kovai pasitelkė akmenis, petardas ir net reklaminius skydus bei jų dalis.

Praėjus geram pusvalandžiui paraginti Lenkijos klubo atstovų daugiau nei pustrečio tūkstančio „Legia” gerbėjų paliko stadioną.

Po UEFA delegatų pasitarimo nuspręsta rungtynių netęsti. Rungtynių likimą spręs UEFA drausmės komitetas, tačiau beveik neabejojama, kad „Legia” ekipai bus įskaitytas pralaimėjimas rezultatu 0-3.

Už tokį savo sirgalių elgesį „Legia” taip pat gresia pašalinimas iš turnyro ir diskvalifikacija. Jei taip atsitiktų, „Vėtra” patektų į trečią Intertoto taurės etapą, kur žaistų su Anglijos „Blackburn” klubu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.