Moksleivių elitas Nidoje ieškojo stebuklo

Šeštadienį su Nida atsisveikino dar viena Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) laida – dvi savaites gabiausi šalies vaikai čia klausėsi žinomų dėstytojų paskaitų, sportavo, ieškojo draugų.

Kauno technologijos universiteto projekte kasmet dalyvauja šimtai Lietuvos 9-11 klasių moksleivių, laimėjusių įvairias šalies bei tarptautines olimpiadas, iš bendraamžių išsiskiriančių savo žiniomis ir talentais.

Vasarą mokymai vyksta Nidoje, žiemą – Palangoje, o rudens ir pavasario mokyklinių atostogų metu – Vilniuje bei Kaune.

Projektą nuo pat pradžių remia M.Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas „Pagalba Lietuvos vaikams”.

Pamokų sesijos metu moksleiviai turi galimybę gilintis į matematikos, informatikos, ekonomikos, lietuvių kalbos, chemijos, fizikos mokslus, dalyvauja viešose paskaitose, kurias skaito šiuolaikiniai mokslo šviesuliai.

Nemažai laiko skiriama ir sportui, užklasinei veiklai – veikia šokių ir muzikos studija, choras.

Šią vasarą į sesiją suvažiavo 84 moks-leiviai iš visos Lietuvos. Kai kurie vaikai į Nidą vyksta nebe pirmą kartą.

Viena projekto iniciatorių, moksleivių akademijos asmenybės ugdymo vadovė psichologė Jolanta Donskienė dienraščiui aiškino, kad patekti į mokymus vien laimėjimų olimpiadose neužtenka.

„Reikia parodyti iniciatyvą – užpildyti anketą, internetu pristatyti namuose vykdytas užduotis. Kartais prireikia ir mokytojų rekomendacijų. Išties gabiems vaikams norime suteikti žinių, kurių jie neturi galimybės įgyti įprastų pamokų metu”, – apie Nidos vidurinėje mokykloje vykstančius mokymus kalbėjo J.Donskienė.

Ji apgailestavo, kad šiemet sesijai koją pakišo lietingi orai, nes moksleiviai turėjo mažiau galimybių sportuoti, susipažinti su Nida.

„Vaikai pas mus veržiasi ne tik dėl žinių. Viena mergaitė iš Aukštaitijos šiemet pirmąkart pamatė jūrą. Ir šiaip čia vyksta stebuklai – vaikai susiranda draugų, išmoksta atsiplėšti nuo vadovėlių, sužino, kas yra bendrumo jausmas”, – pasakojo psichologė J.Donskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.