Islamabade dvylika studenčių pradėjo bado streiką, kad jas išleistų iš apsiaustos mečetės

Dvylika medresės studenčių sekmadienį pradėjo bado streiką, reikalaudamos išleisti jas iš Raudonosios mečetės komplekso, kurį yra apsiautusios Pakistano saugumo pajėgos, pranešė šaltinis mečetėje.
Vyriausybė teigia, kad valdžiai nenorintys pasiduoti ir ginklų sudėti radikalūs studentai, nuo antradienio įsitvirtinę mečetės komplekse, moterimis ir vaikais naudojasi kaip „gyvaisiais skydais”.

„Šiandien dvylika studenčių pradėjo bado streiką, reikalaudamos leisti joms palikti kompleksą”, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė anonimu panoręs likti šaltinis mečetėje.

Jis pridūrė, jog moterys netrukus po to, kai paskelbė apie bado streiką, buvo suvarytos į rūsį, tačiau vėliau joms buvo leista grįžti į viršų.

Oficialūs šaltiniai šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Studenčių protestas dar labiau padidino įtampą apgultoje mečetėje, kurioje, pasak saugumo pareigūnų, vadovavimą pasipriešinimui perėmė su „al Qaeda” siejami kovotojai.

„Viduje yra apie 350 žmonių, iš jų – tik šimtas vyrų. Kažkiek moterų žuvo per naktį vykusias operacijas, – teigė šaltinis mečetėje. – Mečetėje tvyro įtampa – įvairios grupės nesutaria, kokią kovos taktiką pasirinkti”.

Anot jo, trims merginoms, kurios mėgino pabėgti, kovotojai šovė į kojas.

Abdul Rashidas Ghazi (Abdul Rašidas Gazis), dvasinis protalibaniško judėjimo lyderis, sekmadienio rytą Pakistano televizijai teigė, jog per nakties susirėmimus žuvo daugiau kaip 335 jo sekėjų, daugiausia – studenčių. Tačiau vyriausybės pareigūnai pareiškė, jog šie duomenys neatitinka tikrovės.

Pasak kariškių, operacijoje, per kurią buvo išsprogdintos kiaurymės Raudonosios aikštės sienose, tikintis, jog tai suteiks galimybę į laisvę ištrūkti šimtams moterų ir vaikų, žuvo aukštas Pakistano specialiųjų pajėgų kariškis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.