Jauniai pergale baigė pasirengimą čempionatui

Per paskutines draugiškas rungtynes nugalėję Japonijos nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę Lietuvos devyniolikmečiai savo žaidimą tikisi atrasti per pasaulio čempionatą.

Pasaulio jaunių (iki 19 metų) krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė per kontrolines rungtynes Vilniuje 73:65 (25:17, 22:17, 10:18, 16:13) nugalėjo Lietuvoje viešėjusią Japonijos nacionalinę vyrų rinktinę, kuri rengiasi Azijos čempionatui.

Tai buvo paskutinė mūsų krepšininkų repeticija. Iki išvykimo (liepos 10 d.) į planetos pirmenybes jaunių rinktinė treniruosis Vilniuje. Čempionatas liepos 12-22 dienomis vyks Novi Sade (Serbija), o lietuvių varžovai A grupėje bus Brazilijos, Prancūzijos ir Libano bendraamžiai.

Prieš rungtynes su japonais rinktinės vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas paskelbė dvyliktuką, kuris atstovaus Lietuvai per pasaulio čempionatą. Tad per paskutinę dvikovą strategas leido parungtyniauti visam dvyliktukui. Geriausiai sekėsi 16 taškų pelniusiam Pranui Skurdauskui ir 14 taškų surinkusiam bei 12 kamuolių atkovojusiam Mariui Valukoniui. 12 taškų prie pergalės pridėjo Paulius Beliavičius, 10 – Žygimantas Janavičius (6 rezultatyvūs perdavimai, 4 perimti kamuoliai).

Trečio kėlinuko pradžioje lietuviai po efektingų atakų įgijo 19 taškų persvarą (55:36), tačiau tuoj pat „sėdo”. Varžovai likusią ketvirčio dalį laimėjo 16:0, ir iš mūsiškių persvaros liko tik 3 taškai (55:52). Per paskutines dešimt minučių Lietuvos krepšininkai susigrąžino iniciatyvą ir varžovams vilčių nebepaliko.

Po rungtynių krepšininkai neskubėjo rinktis į drabužinę, tačiau netrukus iš ten strimgalviais iššoko vienas žaidėjų ir sušuko komandos draugams: „Rūtenis liepė per minutę, tučtuojau, visiems susirinkti!”

„Įvedėme tvarką, bet ne iki galo. Dar šlubuoja kai kurie dalykai – ypač susirinkti į drabužinę per minutę”, – po pokalbio su auklėtiniais juokaudamas žurnalistams aiškino R.Paulauskas.

Paklaustas, ar smarkiai barė žaidėjus už trečią kėlinuką, rinktinės strategas atsakė: „Tikėjausi, kad kai kurie žaidėjai bus susikaustę, tikėjausi, kad bus „duobių”, tikėjausi, kad neatakuosime taip, kaip norėjome, – taip ir buvo. Bet džiaugiuosi, kad šauniai pradėjome rungtynes, labai gerai žaidėme trečio kėlinuko pirmąją dalį. Ir gerai gynėmės.”

Jis pabrėžė, kad komandos kapitonas Martynas Gecevičius neparodė tikrojo veido: „Gal jis per daug jaudinosi, gal jį slėgė atsakomybė, gal aš iš jo per daug reikalavau. Bet tai normalu. Martynas patikimas, šaltakraujiškas. Jis – lyderis nuo pat jaunučių rinktinės.”

R.Paulausko nuomone, optimalaus krepšinio auklėtiniai dar nedemonstruoja.

„Būna, kad geriausią žaidimą, kurio taip ieškai, atrandi tik per čempionatą, – kalbėjo devyniolikmečių treneris. – Tai jauna komanda. Jai reikia dar daug dirbti. Darbas dar neatliktas, bet jau artėjame prie pabaigos.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.