Trokštantis iššūkių R.Kuncaitis pasirinko „Šiaulius”

ULEB taurės vyrų krepšinio turnyre debiutuosiančius „Šiaulių” krepšininkus treniruos 43 metų Robertas Kuncaitis. Krepšinio specialistas į Šiaulius grįžta po dvidešimt metų pertraukos.

Su klubu Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės asistentas R.Kuncaitis pasirašė dvejų metų sutartį.

Kaip rašoma „Šiaulių” klubo svetainės internete, praėjusį sezoną Klaipėdos „Neptūnui” vadovavusiam R.Kuncaičiui Šiauliuose talkins Robertas Giedraitis. „Šiaulių” klubo direktorius Adomas Klimavičius patenkintas R.Kuncaičio sugrįžimu į Šiaulius po 22 metų pertraukos. Naujasis „Šiaulių” strategas iki 1985-ųjų mokėsi Šiaulių pedagoginiame institute ir žaidė A.Klimavičiaus vadovaujamoje vietos „Tauro” ekipoje.

Kuo „Šiaulių” kvietimas buvo patrauklesnis už „Ventspils”, „Chimki” ar „Neptūno”?

– Pirmiausia norėjau dirbti klube, kuris žaidžia aukštesnio lygio varžybose. ULEB taurės turnyras – labai rimtas iššūkis. Antras svertas – Lietuva, nes turiu du sūnus – 12-metį Arnoldą ir 18-metį Martyną. Žodžiu, viskas sutapo, todėl pasirinkau „Šiaulius”. Neslėpsiu, dvejojau ilgai. Mąsčiau, gal vertėtų likti Klaipėdoje. Bet kai paaiškėjo, kad „Neptūnas” nežais Europos turnyre, nutariau keltis į Šiaulius.

– „Šiaulius” pažįstate labai seniai – nuo pat šio klubo debiuto LKL 1994 metais. Kokius įspūdžius išsaugojote apie „Šiaulius” kaip žaidėjas, treneris?

– Kaip „Šilutės” žaidėjas prisimenu nedaug – labai jau seniai tai buvo (juokiasi). Kaip treneris visada turėdavau žerti „Šiauliams” komplimentus, nes jiems pralaimėdavau. „Šiauliai” jau daug metų eina teisingu keliu, ir dalyvavimas ULEB taurės turnyre – kryptingo darbo rezultatas.

„Šiauliai” beveik visada versdavosi lietuvių krepšininkų pastangomis. Aš – už lietuvius, bet lietuviai darosi per brangūs. Net madinga dabar turėti komandoje lietuvį žaidėją ar trenerį. Žinoma, turi labai gerai dirbti, kad tokia mada neišnyktų (juokiasi).

– „Šiauliai” pasirašė sutartį su jūsų buvusiu auklėtiniu Donatu Zavacku. Ką dar norėtumėte matyti „Šiaulių” ekipoje iš buvusių auklėtinių?

– Turiu „Šiaulių” žaidėjų ir kandidatų sąrašą. Tiesą sakant, dar nematau komandos vaizdo, bet viskas pamažu susidėlios.

– Vaizdui formuoti netrukdys darbas rinktinėje?

– Norėtųsi, kad kuo mažiau trukdytų. Tačiau patirtis dirbant rinktinėje labai pravers „Šiauliams” – grįšiu patobulėjęs. Iki rudens bus keli susitikimai su šiauliečiais, bet realiai į darbą kibsiu po Europos čempionato. Tad pirmojoje stovykloje krepšininkai plušės su treneriais Robertu Giedraičiu ir Stasiu Norkumi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.