Sostinę užkariauja moterys, provinciją – vyrai

Sostinė tampa moterišku miestu, Vilniaus rajonas – vyrišku kraštu. Kad vyksta tokie procesai, byloja skaičiai, kuriuos prieš kelias dienas pateikė Statistikos departamentas.
Kaip šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas”, Vilnius – moteriškiausias miestas visoje apskrityje. Jame 1000 vyrų tenka net 1202 moterys.

Tiesa, vyriškiausiu apskrityje pavadintame Vilniaus rajone moterų gyvena taip pat daugiau nei vyrų. Tačiau atotrūkis tarp lyčių nėra toks didelis kaip mieste. Vilniaus rajone 1000 vyrų tenka 1077 moterys.

Kituose rajonuose šis atotrūkis – didesnis.

„Jeigu vilnietė sielvartauja, kad negali ištekėti, nepadeda nė pažinčių tarnybos, aš jai siūlau važiuoti gyventi į Vilniaus rajono kaimą ir ten nesunkiai susirasti vyrą. Kiekybė jai tikrai patiks. Na, dėl kokybės drįsčiau abejoti”, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo sostinėje gimęs ir užaugęs psichologas Gediminas Navaitis.

Pasak dienraščio, Vilniuje padėtis tikrai grėsminga, nes šiuo metu sostinėje gyvena net 302 663 moteriškos lyties atstovės ir tik 251 746 – vyriškos. Kas kita Vilniaus rajone. Miesteliuose ir kaimuose gyvenimu džiaugiasi 48 829 moterys ir 45 342 vyrai.

Tačiau padėtis miesto ir rajono valdžios viršūnėje prieštarauja statistikai. Nors Vilniaus rajonas yra vyriškas, aukščiausia valdžia sutelkta moters – Marijos Rekst – rankose, o moterišką Vilnių valdo Juozas Imbrasas. Visi jo pavaduotojai – taip pat vyrai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Sostinę užkariauja moterys, provinciją – vyrai"

  1. Laura

    Vyrai yra nykstanti rūšis. Gamta atsikrato tai kas nereiklinga. Laukinėje gamtoje visur dominuoja patelės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.