Sočio olimpinė pergalė – tai Rusijos laimėjimų pripažinimas, teigia Maskva

Rusijos politikai mano, kad Sočio pergalė kovoje dėl teisės surengti 2014 metų žiemos olimpines žaidynes byloja apie padidėjusį šalies autoritetą pasaulio bendrijos akyse ir yra tikri, kad ši sėkmė taps rimtu postūmiu aktyviai vystyti šalies pietus.
Be to, Rusijoje gaji nuomonė, kad lemiamą indėlį į Sočio pergalę įnešė prezidentas Vladimiras Putinas, atskridęs į Gvatemalą, kurioje vyko Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sesija.

Grįžęs iš Gvatemalos prezidentas pasveikino piliečius su Sočio pergale, kurią pavadino „maloniu ir svarbiu įvykiu”.

„Tai, be abejo, Rusijos nuopelnų sporte pripažinimas, tai, be abejonės, ne tik Rusijos nuopelnų sporte pripažinimas, tai, be abejonės, mūsų šalies įvertinimas. Tai didėjančių jos galimybių, ypač ekonomikoje, socialinių uždavinių sprendimo pripažinimas. Tai neabejotina autoritetingos ir nepriklausomos tarptautinės organizacijos, kokia yra Tarptautinis olimpinis komitetas, parama”, – pareiškė V.Putinas žurnalistams Vnukovo-2 oro uoste vos lėktuvui nusileidus.

Jis pažymėjo, kad pasirengimas žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje taps galingu stimulu vystyti Rusijos pietus.

„Aš visiškai įsitikinęs, kad mes organizuosime olimpiadą pačiu aukščiausiu lygiu. Bet ne mažiau svarbu tai, kad rengdamiesi olimpinėms žaidynėms privalėsime išspręsti daug infrastruktūros problemų – kelių, ryšių sistemų, ekologinių. Visu tuo naudosis milijonai piliečių dar iki olimpiados ir daug metų po jos”, – pabrėžė V.Putinas.

Rusijos ministras pirmininkas Michailas Fradkovas, pradėdamas vyriausybės posėdį akcentavo, kad „šiandien mums tikra šventė”. „Tai svarbus, iš esmės politinis įvykis, leidžiantis pažvelgti į save iš šalies pasaulio bendrijos akimis ir rasti savo vietą pasaulyje”, – kalbėjo premjeras.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas savo ruožtu išsakė nuomonę, kad Sočio pasirinkimas olimpiados vieta kalba apie teigiamas permainas vertinant regiono saugumą.

Buvęs SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas irgi sutinka, kad Sočio pergalei didelės įtakos turėjo valstybės vadovo vaidmuo.

Abchazijos lyderis Sergejus Bagapšas pabrėžė, kad „ši pergalė byloja apie Rusijos ir jos prezidento autoritetą pasaulyje”.

Panaši ir Valstybės Dūmos bei Federacijos Tarybos nuomonė.

Šalyje jau pradėti realizuoti kai kurie ekonominiai projektai, susiję su būsimąja olimpiada. Pavyzdžiui, Rusijos energetikos bendrovės „RAO EES” vadovas Anatolijus Čiubaisas pareiškė, kad Sočio elektros energijos plėtros programa bus įvykdyta gerokai anksčiau nei prasidės žaidynės.

TOK sesijoje Gvatemaloje ketvirtadienio naktį Maskvos laiku buvo nuspręsta 2014 metų žiemos olimpines žaidynes surengti Sočyje. Su šiuo Rusijos miestu dėl tokios teisės varžėsi Austrijos Zalcburgas ir Pietų Korėjos Pjongčangas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.