Oficialu: F.Torresas kitą sezoną žais „Liverpool”

Anglijos „Premier” lygoje praėjusį sezoną bronzos medalius iškovojęs „Liverpool” klubas galiausiai iš Ispanijos „Primera” lygos Madrido „Atletico” klubo už 26.5 milijonų svarų sterlingų sumą įsigijo Ispanijos nacionalinės rinktinės puolėją Fernando Torresą (Fernando Jose Torres Sanz), su kuriuo pasirašė šešerių metų sutartį, galiosiančią iki 2013-ųjų metų.

23-ejų metų futbolininkas antradienį Liverpulio „Melwood” treniruočių aikštyne sėkmingai praėjo medicininę apžiūrą ir sugrįžo į Madridą tam, kad atsisveikintų su „Atletico” klubo fanais.

„Kai „Liverpool” pateikė savo pasiūlymą, aš pasakiau klubui, kad jis išklausytų juos, kadangi tai buvo komanda, kurioje norėjau žaisti, – teigė Ispanijos rinktinės puolėjas F.Torresas. – Tai vienas geriausių, jeigu ne pats geriausias, klubas visoje Europoje”.

Savo profesionalo karjerą F.Torresas pradėjo „Atletico” klubo jaunių komandoje, ir per paskutinius penkerius sezonus buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, o praėjusį sezoną jis per 36-erias „Primera” lygos varžybas pelnė 14 įvarčių ir su komandą užėmė 7-ąją vietą.

„Buvo labai sunkus sprendimas palikti mano visų laikų klubą, – sakė žaidėjas. – Tačiau man nebūtų taip sunku atmesti „Liverpool” ekipos pasiūlymą. Man tai didelis žingsnis į priekį ir manau, kad tai buvo teisinga kiekvieno atžvilgiu. Gyvenime ateina tokie laikai, kai žaidėjas nori daugiau išbandymų. Aš visada dariau viską, kas geriausia klubui”.

F.Torresas „Liverpool” komandoje vilkės marškinėlius su 9-uoju numeriu, kuriuos kadaise vilkėjo legendinis puolėjas Ianas Rushas bei dar praeitą sezoną ekipai atstovavęs Robbie Fowleris.

Už jį sumokėta suma tapo rekordine per visą klubo istoriją, o ankstesnysis „Liverpool” rekordas buvo 14 milijonų svarų sterlingų, kuriuos „raudonieji” paklojo Prancūzijos „Ligue 1” čempionato „Auxerre” komandai už puolėją Djibrilį Cisse (Djibril Cisse).

„Liverpool” vyriausiasis treneris Rafaelis Benitezas norėjo prisivilioti F.Torresą į komandą tam, kad ne tik sustiprintų komandos puolimo liniją, bet ir tam, kad įsijungtų į kovą dėl Anglijos „Premier” lygos čempiono vardo.

„Faktas tas, kad „Liverpool” man suteikė užsidėti 9 numerio marškinėlius parodo, jog jie manimi pasitiki, žinodami, kas anksčiau vilkėjo šį numerį komandoje, – pridūrė puolėjas. – Naujas puikus įvykis man jau prasidėjo ir tikiuosi, kad darbu ir pastangomis tapsiu geriausiu žaidėju klube”.

„Tai unikali galimybė man. „Liverpool” trokšta visko ir tai buvo vienas iš faktorių, lėmusių mano sprendimą persikelti į Liverpulį, – tęsė F.Torresas. – Komandoje noriu pritapti kaip įmanoma greičiau. Manau, kad Anglijos „Premier” lyga yra kaip tik skirta mano žaidimo stiliui. Atvyksiu čia su dideliu džiaugsmu ir ambicijomis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.