Policininkų siaubas ėmėsi motociklininkų

Vilniaus rajone vietos gyventojai sulaikė vyriškį, iš kovinio pistoleto miške šaudžiusį į motociklininką. Pasak vietinių, tai jau ne pirmas kartas, kai šis žmogus čia švaistosi ginklu. Perdavus jį pareigūnams paaiškėjo, kad tai gerai policijai pažįstamas kovotojas dėl tiesos Milvydas Juškauskas.

Nemenčinėje gyvenantis Žilvinas Baltrukonis pirmadienio vakarą išvažiavo pasivažinėti keturračiu motociklu. Kartu pasiėmė 11-metį sūnų. Pasak Žilvino, miško keliuku vienas paskui kitą važiavo trys motociklai. Ž.Baltrukonis – priekyje.

„Staiga iš miško išlėkė vyras ir pradėjo šaudyti į mano motociklo ratus. Pamaniau, kad šaudo iš dujinio pistoleto”, – pasakojo vyriškis.

Šaudžiusiajam sprunkant iš įvykio vietos vyras apsuko motociklą ir puolė jį vytis. Pasak Žilvino, bėglys įlėkė į pliažą prie Nemenčinės ežero. „Ten žmonių daugybė, vaikų. Jis man taikėsi pistoletu į galvą, bet vis dar maniau, kad tai dujinis, ir tuo metu nė kiek neišsigandau”, – LŽ sakė Žilvinas. Liudytojai teigia, jog žmonės pliaže pradėjo klykti ir išsibėgiojo. Tačiau Ž.Baltrukonis buvo spėjęs paskambinti šalia gyvenančiam pažįstamam. Tas, atlėkęs į pagalbą, dar su keliais vyrais užgriuvo užpuoliką iš už nugaros. Jis nespėjo iššauti.

Tik atėmus pistoletą, čekų gamybos kovinį ČZ, 42 metų Žilvinas suprato, kas jam grėsė. Anot vyriškio, miško keliuke į jį buvo iššautos dvi kulkos.

Šaudė šunis

Vietos gyventojai kalbėjo, kad panašūs incidentai Nemenčinėje kartojasi jau kelis mėnesius. Esą tas pats vyras miške nuolat pyškina į šunis. Tačiau niekas nežinojo, kas jis toks. Į policiją žmonės dar nebuvo kreipęsi. Bet Žilvino draugas, padėjęs sulaikyti įtariamąjį, dėl ankstesnio įvykio dabar žada rašyti policijai pareiškimą. Mat prieš kurį laiką tas pats žmogus šaudė į jo vedžiojamą šunį, kuris buvo ir su antsnukiu, ir su pavadėliu. Tikėtina, jog tokių pareiškėjų gali atsirasti ir daugiau. „Kai mes jį sulaikėme, paklausiau, ar tikrai šaudė į šunis. Jis atrėžė, kad jau dvidešimt šunų šitaip nupylęs”, – LŽ sakė Ž.Baltrukonis

Kovos su pareigūnais

Atvykę pareigūnai nesunkiai nustatė sulaikytojo tapatybę. Jis policijai, Eismo priežiūros tarnybai jau seniai ir labai gerai pažįstamas. Pirminiais duomenimis, tai visuomenės veikėju ir kovotoju save vadinantis vilnietis Milvydas Juškauskas. Jis išgarsėjęs karais su pareigūnais. Šie jau nebesuskaičiuoja administracinių bylų, iškeltų jam už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Beje, kai kurias jų M.Juškauskas yra laimėjęs. Pavyzdžiui, bylą dėl 100 kilometrų viršyto leidžiamo greičio. Tąsyk jis teisme įrodė, kad policininkai neteisėtai naudojasi rusiškais greičio matuokliais „Berkut”.

Pasak pareigūnų, M.Juškauskas kas kartą jį sustabdžius puola viską filmuoti, o tuos užfiksuotus kadrus deda į internetinius tinklalapius.

Kaltina motociklininkus

Tačiau labai viešumą mėgstantis ponas Milvydas vakar nekėlė telefono ragelio. Paskambinus kitu žinomu jo numeriu nuolat atsiliepdavo kategoriškai atsisakanti prisistatyti moteris. Ji pareiškė nesanti nei pono Milvydo žmona, nei darbuotoja. Tačiau patikino, kad M.Juškauskas jokiame panašiame incidente nedalyvavęs, nes jis esąs padorus žmogus. LŽ patikslinus, jog įvykis užfiksuotas policijoje, moteris pareiškė, kad tai apkalbos. „Tie keturratininkai, išdraskę miško paklotę, įsirengė ten trasas. Staiga praturtėję jie čia pat susimoka 100 litų baudą ir toliau nebaudžiami važinėja”, – aiškino moteris.

Tačiau Ž.Baltrukonis pasakojo, kad sulaikytas M.Juškauskas esą irgi nevengęs pasigirti turįs daug pinigų ir dirbąs su įvairiomis tarnybomis. Net neva aiškinęs, jog jam vis tiek niekas negresia. „Neketinu nusileisti, toks žmogus pavojingas. Jį reikia izoliuoti”, – savo teisumu buvo įsitikinęs Ž.Baltrukonis. Pasak jo, sūnui šis įvykis sukėlė šoką. Tą naktį Žilvinas miegojo drauge su vaiku, nes šis iš baimės vienas negalėjo užmigti. „Dabar mums turbūt pavojinga ir į kiemą išeiti”, – kalbėjo susirūpinęs vyras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

8 atsiliepimai į "Policininkų siaubas ėmėsi motociklininkų"

  1. Jolka

    Nu negi su tokiu nevispročiu nieks negali susitvarkyt?

  2. Jolkai

    O kas čia TOKS nevisprotis? Ir dar: kiek tamsta baigiusi medicinos, kad IŠ KARTO per internetą „nustatai” kiek kas ko turi”. Klausimas bus neatsakytas, ar ne? 💡

  3. MAČ REVAMŠ

    Bus kaip visada patys puls ir gausis, kad kietuolių būrelis su trimis keturračiais prisidirbo prieš vieną pilietį, kuris atseit šaudė, tai į motociklistą, tai į jo ratą. Tai į ką gi pataikė M.Juškausko kulkos ? Ogi – į nieką.
    O iš straipsnio matyti, kad vyrukai prisipažino padarę grupinį nusikaltimą –
    BK 254 str. 2d. „Tas, kas panaudojęs fizinį ar psichinį smurtą pagrobė
    šaunamąjį ginklą, …, baudžiamas laisvės atėmimu nuo šešerių iki dešimties metų”. O gal ir dar smulkesnių straipsnelių sąrašėlis tiktų.
    🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

  4. fainai tas Milvydas apsimetinėja kvaileliu

    http://www.lrytas.lt Lietuvos ryto televizijoje Milvydas Juškauskas ir vėl gerai policijos problemą iškapstė ir įrodė. Pats eismo priežiūros viršininkas teisinosi, dėl pralaimėtos bylos.

  5. ja

    butu jis sveiko proto, tai galima butu ptorgnozuoti jo elgesi, bet kadangi sveiko proto nera, tai jau beda 💡

  6. nevispročiai

    Nevispročiai čia yra Jolka ir JA , kas vienas ir tas pats. DEGTUKAS IRGI TURI GALVĄ-BET PROTO TEN NERASI. kai kurie žmonės taip pat – yra galva, yra smegenys PROTO NĖR.

  7. www.youtube.com/lietuvai
  8. Čia žiūrėk ir pamatysi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.