Kauniečius mulkina aferistas „italas”

Kauno policija ragina gyventojus saugotis naujo po miestą klajojančio sukčiaus.

Italijos piliečiu ir Džiuzepės vardu prisistatantis vyras (sulaikius gali paaiškėti, jog tai rumunas ar čigonas) laikinojoje sostinėje pasirodė pirmadienį. Apie vidurdienį jis pastebėtas Dainavos mikrorajone.

Laužyta anglų kalba jis praeiviams aiškino neturintis pinigų grįžti namo, todėl siūlė iš jo pigiai pirkti naujas vaizdo kameras. Tris „Canon” vaizdo kameras už 4 tūkst. litų Pramonės prospekte esančio prekybos centro „Maxima” automobilių stovėjimo aikštelėje sukčius pardavė 40 metų piliečiui. Dar tris jau už mažesnę 2700 litų sumą jis įpiršo 22 metų jaunuoliui Jonavos gatvėje, prie Eigulių kapinių esančioje mašinų stovėjimo aikštelėje.

Tas pats sukčius, siūlantis vaizdo kameras, pastebėtas ir greitkelyje Vilnius-Klaipėda, netoli Kauno, prie automobilių sąvartyno „Minutė”.

Nukentėję kauniečiai į policiją kreipėsi tik supratę, jog taip pigiai įsigytos vaizdo kameros yra žaislinės – jos ne filmuoja, o tik fotografuoja. Tačiau tai paaiškėjo tik panagrinėjus visai neįtartinai atrodžiusių kamerų funkcijas.

Sukčiaus aukomis tapusių lengvatikių teigimu, neva iš Milano atvykęs vyriškis yra maždaug 33-35 metų, 175 centimetrų ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, tamsių plaukų, rudų akių, apsirengęs šviesiais rūbais. Jis aiškina likęs visai be pinigų, o turįs skubiai sėsti į lėktuvą ir skristi namo, todėl labai geros kokybės vaizdo kameras parduodąs beveik už dyką. Beje, apsišaukėlis Džiuzepė kauniečiams paliko neblogą įspūdį jau vien dėl to, kad vairavo naują automobilį „Opel Meriva”.

Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė LŽ sakė, kad antradienio pavakare „italas Džiuzepė” dar nebuvo sulaikytas, todėl gali atsirasti ir daugiau nukentėjusiųjų.

Pastaruoju metu Kaune neužfiksuota užsieniečių nusikalstamumo padidėjimo, tačiau laikinosios sostinės jie tikrai nevengia. Visai neseniai čia lankėsi gastroliuojanti aferistų iš Rumunijos grupė, kuri magistralėje Vilnius-Klaipėda stabdė mašinas ir pardavinėjo netikrą auksą. Kiek anksčiau Laisvės alėjoje čigonės neva labdaros tikslais pardavinėjo apvytusias rožes. Kauniečiai pamena ir miesto centre veikusią porelę iš Latvijos, kuri pardavinėdavo gražiai supakuotus dėvėtų rūbų parduotuvėje pirktus drabužius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.