Gražiai šokti – prestižo reikalas

Pramoginių šokių banga, užliejusi Klaipėdą prieš porą metų, neslūgsta iki šiol. Energingi ir daug judėti mėgstantys jauni žmonės net vasarą laisvalaikį leidžia šokių studijose.

Uostamiestyje ir suaugusiems, ir vaikams siūlomi ne tik tradiciniai pramoginiai šokiai, bet ir svingas, lindyhopas, modernus šokis, breikas bei stepas.

Tačiau didžiausio populiarumo sulaukia Lotynų Amerikos šokiai. „Lietuviai keliauja po egzotiškas šalis, nori būti stilingi ir mokėti judėti salsos ar rumbos ritmu. Be to, jaunimas laisvėja, tad nebebijo daugiau pajudinti savo kūną”, – teigė šokių studijos „Merengo” treneris Karolis Barčius.

Mokyklų – gausu

Klaipėdoje yra daug šokių studijų, kurios siūlo labai įvairaus stiliaus šokių pamokas.

Viena iš tokių šokių mokyklų Giedrų šokių studija „Step by step” gyvuoja jau šešerius metus. Šokių studijai vadovauja Reda ir Eimantas Giedrai – Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Sportinių šokių katedros absolventai, profesionalūs sportinių šokių treneriai.

Ši šokių studija siūlo pagal Lotynų Amerikos ritmus šokti ne tik poromis, bet ir po vieną (linijiniai šokiai).

Rudenį planuoja įkurti mankštos grupę, šiuolaikinio ir gatvės šokio grupes jaunimui bei koncertines grupes.

Šokių studija „Merengo” gyvuoja jau devynerius metus.

Joje šoka 40 suaugusiųjų ir per 50 vaikų. „Merengo” dirba du pagrindiniai treneriai – Aidas ir Inesa Kasperaičiai. Ši šokių studija siūlo naują šokio tipą „Latino heat”.

„Šis šokių tipas skirtas jaunimui šokti po vieną. Tai nėra pramoginiai šokiai, bet jie turi Lotynų Amerikos šokių – salsos, bačatos, salsatono, reggaetono dvasią.

Nemokėti šokti – gėda

Profesionalių sportinių šokių trenerė R.Giedrienė teigė, kad vis labiau populiarėjantys Lotynų Amerikos šokiai yra ne tik mada, bet ir vie-nas iš egzotiškų šalių kultūros pažinimo būdų. Jai pritarė ir šokių studijos „Merengo” treneris K.Barčius – esą visos Lotynų Amerikos šokių studijos prisideda prie šios kultūros populia-rinimo Lietuvoje.

„Užsienio šalyse yra tiesiog gėda nemokėti šokti. Aišku, būna šalių, kuriose turbūt mokėjimas šokti tiesiog įgimtas, pavyzdžiui, Kuba, kur nėra nešokančių žmonių”, – tikino R.Giedrienė.

Paklausus jos, ar mokėjimas šokti praverčia kitose gyvenimo srityse, mergina sakė: „Labai. Priverčia pasitempti, stengiesi atrodyti ne bet kaip. Jau iš šalies galima pasakyti, ar žmogus moka šokti, ar ne. Išmoksti taisyklingos laikysenos, elegancijos, kuri priverčia žmogų atrodyti gražesnį. Ypač tai turėtų rūpėti moterims, merginoms.”

Nepigi pramoga

Profesionalūs sportiniai šokiai yra labai brangi specialybė ir tikrai nepigi pramoga. Tačiau „Merengo” šokių klubo lanksti mokėjimo sistema suteikia galimybę pažinti šokių pasaulio paslaptis visiems – nuo studento iki verslininko. Studija „Merengo” taip pat suteikia galimybę pirmąją šokių pamoką šokti nemokamai.

„Step by step” šokių studijos vadovė teigė, kad jų kaina už šokių pamokas yra gana simboliška ir nesikeičia jau šešerius metus. Visų pirma todėl, kad į šią studiją gali ateiti visi, kas tik nori išmokti šokti, nes tai nėra šokėjų profesionalų ruošimas.

„Merengo” labiau orientuojasi išmokyti šokti kiek galima profesionaliau. „Visada priklauso nuo to, ko žmogus tikisi atėjęs mokytis šokti – ar jis nori tiesiog išmokti šokti, ar nori tai daryti gražiai”, – teigė „Merengo” treneris K.Barčius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.