„Alytaus tekstilės” darbuotojai piketu reikalavo algų

Naujų savininkų valdomoje „Alytaus tekstilėje” gamyba vis dar neatsigauna. Vakar į piketą susirinkę šios įmonės darbininkai reikalavo uždirbtų pinigų. Tačiau naujieji vadovai nežino, kaip išspręsti sunkią situaciją.

„Norime, kad atsakytumėte į du pagrindinius klausimus: kada bus sumokėti atlyginimai ir kiek žmonių liks dirbti?” – vakar rytą apie pusė tūkstančio į piketą susirinkusių darbuotojų klausė bendrovės valdybos pirmininko Antano Adomaičio ir generalinės direktorės Alginos Žūkevičienės.

Valdybos pirmininkas alytiškiams vilčių suteikti neskubėjo. „Stebuklų nebus, situaciją stengiamės kiek galint sušvelninti. Per porą savaičių žadame parengti strateginį planą ir su juo supažindinti. Padėtis, kurioje atsidūrė bendrovė – užprogramuota”, – kalbėjo jis.

Anot A.Adomaičio, jau aišku, kad verpimo padalinio gamyba nebus atnaujinta, o audimas galbūt dar atsigaus. Daugiausia perspektyvų grįžti į darbą turi tauryklos ir siuvyklos darbininkai.

Bandydami išbristi iš krizės bendrovės vadovai ieško ir kitų išeičių. Viena jų – nereikalingų patalpų nuoma, kita – nereikalingų įrengimų pardavimas. Nebereikalingi verpimo įrengimai jau parduodami
čekams, latviams ir Panevėžio „Lino” bendrovei.

Darbininkų profsąjungos lyderis Algimantas Bujanauskas bendrovės administracijai vakar įteikė raštą, kad darbuotojams būtų laiku mokami atlyginimai ir kad būtų išspręstas jų užimtumo klausimas.

Šiuo metu „Alytaus tekstilėje” uždirbtos algos žmonėms mokamos už balandžio mėnesį, bet tik tiems, kurie dirba. Diduma tekstilininkų atlyginimus yra gavę tik už kovą, nes už priverstines prastovas nemokama.

Kitą raštą alytiškiai nusiuntė valstybės vadovams – prašė padėti įveikti susidariusią situaciją ir atgauti uždirbtus pinigus.

„Jei į mūsų kreipimąsi nebus reaguojama, piketuosime prie Vyriausybės”, – teigė A.Bujanauskas.

Bendrovės darbuotojus ypač papiktino A.Adomaičio žodžiai. Jo nuomone, žmonės ir taip randa būdų, kaip išsiversti negaunant atlyginimų.

Susirinkę darbininkai pradėjo reikalauti, kad kuo greičiau būtų skelbiamas bendrovės bankrotas ir žmonės gautų kompensacijas. Tačiau iš administracijos atstovų aiškaus atsakymo nesulaukta.

Dabar „Alytaus tekstilėje” dirba 1215 darbuotojų, jiems už prastovas turėtų būti mokamas 700 litų atlyginimas.

Bendrovės įskolą darbuotojams siekia apie 900 tūkst. litų, o skolos kitiems kreditoriams – apie 42 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.