Teisėjos artimieji piktinosi per švelniu nuosprendžiu

Buvęs Kauno policijos pareigūnas už savo sugyventinės teisėjos Linos Erentienės nužudymą dėl neatsargumo nubaustas 5 metams nelaisvės. Po nuosprendžio velionės sesuo bei dukra neslėpė pasipiktinimo.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėja L.Erentienė mirė pernai sausio 6-ąją. Į Kauno klinikas komos ištikta teisėja buvo atvežta sausio 1-ąją. Jos nužudymu įtartas sugyventinis, Kauno Panemunės policijos komisariate tyrėju dirbęs Gintautas Valiukevičius. Pagal jo versiją moteris pati paslydusi nukrito nuo laiptų ir susižalojo.

Mamą rado dukra

Naujųjų metų naktį sugyventiniai susipyko. Apie konfliktą moteris telefonu pasakojo savo seseriai. Ji sakė, esą Gintautas pylė jai į ausį, dabar ausyje zvimbia ir ji bijanti, ar nebus trūkęs ausies būgnelis. Sugyventinis neneigia sudavęs moteriai, tačiau jokių gyvybei pavojingų sužalojimų jis esą nepadaręs. Vėliau sakė atsisėdęs žiūrėti televizorių. Pasak G.Valiukevičiaus, jis girdėjęs, kad kažkas nusirito laiptais, bet žiūrėti nėjęs. Jo teigimu, nėjęs todėl, kad pykęs ant Linos, nes ši buvusi girta.

L.Erentienė dar sugebėjo užlipti laiptais ir įeiti į tuo metu pas draugus Naujuosius metus šventusios dukters kambarį. Dukra ją ir rado sausio 1-ąją, apie vidurdienį grįžusi namo. Nusirengusi L.Erentienė gulėjo sukniubusi ant grindų prie dukters lovos. Iškviesti medikai sako, kad laiku suteikus pagalbą moterį dar buvo galima išgelbėti.

Ji užgeso po šešių dienų ligoninėje, taip ir neatgavusi sąmonės. Mirties priežastis – kraujo išsiliejimas į smegenis.

Nuosprendį vadina pasityčiojimu

G.Valiukevičius teisėjos namuose Kaune gyveno keletą metų. Dukra po nuosprendžio LŽ sakė, kad motinos sugyventinis buvo visiškai jos mamos išlaikomas. „Jis niekuo prie bendro ūkio neprisidėjo”, – tvirtino paauglė.

L.Erentienės sesuo Jolanta Jankauskienė paskelbus teismo nuosprendį apsiverkė. „Tai pasityčiojimas, – braukdama ašaras kalbėjo moteris. – Kaip jis taip galėjo? Nenueiti, nepasižiūrėti, kas atsitiko. Palikti žmogų numirti.” Artimieji teismo nuosprendį žada apskųsti.

Prokuroras nepatenkintas

G.Valiukevičius buvo sulaikytas iškart po laidotuvių. Darant kratą L.Erentienei priklausančio namo kieme rasti pistoletas bei šaudmenys. Jie priklausė G.Valiukevičiui. Iš pradžių įtariamajam buvo pateikti kaltinimai dėl šaudmenų laikymo bei nužudymo. Tačiau teismas priėmė sprendimą nužudymą perkvalifikuoti į neatsargų gyvybės atėmimą. Vilniaus apygardos prokuroras Liutauras Rudzevičius vakar dar negalėjo pasakyti, ar ketina teismo nuosprendį apskųsti. „Tegaliu pasakyti, kad manęs toks teismo sprendimas netenkina. O ar skųsime, galėsiu pasakyti tik atidžiai išnagrinėjęs teismo motyvus”, – LŽ sakė prokuroras.

Pats teisiamasis nuosprendį išklausė ramiai. Per paskutinį žodį jis yra sakęs, kad savo draugės nežudė. Bet moters artimieji tvirtina, kad jis ne kartą savo sugyventinę mušęs. Bendradarbiai ant teisėjos veido yra ne kartą pastebėję mėlynių, tačiau ši esą atsipirkdavusi paaiškinimais, kad netyčia susitrenkė.

Sugyventinių giminės ginčijosi ir po teismo nuosprendžio. „Nieko jis nežudė, jūs tik šmeižiat”, – L.Erentienės seseriai bei dukrai šaukė G.Valiukevičiaus giminės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.