Futbolo čempionate – intrigų kamuolys

Vakar į Šiaulius rungtyniauti neatvykusiam „Vilniaus” futbolo klubui turėtų būti įskaitytas pralaimėjimas 0:3. O „Kauno” ekipos naujajam vyriausiajam treneriui iš Baltarusijos Andrejui Zygmantovičiui Lietuvoje pergalingai debiutuoti nepavyko – šalies čempionų titulą ginantys kauniečiai šeštadienį namie A lygos pirmenybių XVII turo mačą su Marijampolės „Sūduva” baigė 1:1.

„Kaunas” negali iškovoti pergalės jau keturis turus iš eilės: po dviejų pralaimėjimų kauniečiai du pastaruosius mačus baigė lygiosiomis. „Sūduva” A lygos pirmenybėse nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki dešimties.

„Vilniaus” klubo savivalė

Vienas A lygos lyderių „Vilniaus” klubas be Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sutikimo išvyko į turnyrą Austrijoje. „Vilnius” prašė liepos 1 dienos varžybas su „Šiaulių” komanda nukelti į rezervinę dieną, bet šiauliečiai tokio sutikimo nedavė.

Vakar „Vilniaus” komanda Šiaulių stadione nepasirodė. Varžybų nuostatai skelbia, kad į rungtynes be pateisinamos priežasties neatvykusiai komandai įskaitomas pralaimėjimas 0:3 ir skiriama bauda iki tūkstančio litų. Antrą kartą į rungtynes neatvykusi komanda gali būti pašalinta iš čempionato.

„Mes būtume sutikę nukelti varžybas su „Vilniumi”, bet neatsižvelgta į mūsų prašymą atidėti liepos 12 dienos mačą su „Ekranu”. Mat Šiaulių studentų rinktinė, kurioje yra devyni „Šiaulių” klubo žaidėjai, vyks į pasaulio universiadą Italijoje”, – vakar „Lietuvos žinioms” kalbėjo „Šiaulių” klubo vadovas Saulius Lesnickas.

Numatyta, kad LFF varžybas gali atidėti tik dėl klubų dalyvavimo Europos taurių turnyruose arba tuo atveju, jei ne mažiau kaip keturi vieno klubo žaidėjai pakviesti į Lietuvos rinktinę. Neoficialiuose pokalbiuose šnekama, kad Austrijon „Vilnius” išvyko į turgų, nes siekiama užsienio klubams parduoti Brazilijos futbolininkus.

Liepos 15-24 dienomis „Vilnius” planuoja dalyvauti Vokietijoje vyksiančiame turnyre. Vilniečiai prašė atidėti liepos 24 dieną numatytas A lygos rungtynes su „Ekranu”, bet UEFA taurės turnyre dalyvausiantis Panevėžio klubas, kaip ir šiauliečiai, nesutiko nukelti varžybas.

Kaune du nauji treneriai

Andrejus Zygmantovičius prie „Kauno” vairo pakeitė bulgarą Angelą Červenkovą, kurį komandos bosas Vladimiras Romanovas nutarė skirti savo pagrindinio futbolo klubo Edinburgo „Hearts” vyriausiojo trenerio Anatolijaus Korobočkos padėjėju. A.Zygmantovičius į Kauną iš kitos V.Romanovo komandos Minsko MTZ-RIPO atvyko ne vienas. Jo padėjėjas, kaip ir Baltarusijos ekipoje, bus Aleksandras Brazievičius.

Po rungtynių su „Sūduva” buvęs garsus Minsko „Dinamo” ir SSRS rinktinės saugas A.Zygmantovičius teigė esąs maloniai nustebintas Lietuvos komandų meistriškumo lygio ir techniško žaidimo.

„Kauno” ir „Sūduvos” futbolininkai per tris dienas susitiko antrą kartą. Praėjusį trečiadienį kauniečiai 1:0 nugalėjo Marijampolėje ir iškovojo šalies Supertaurę. Tiesa, šias varžybas abi ekipos žaidė ne pačios stipriausios sudėties.

Įvarčiai – per rungtynių debiutą

Užvakar rungtynės Kaune šeimininkams prasidėjo labai sėkmingai – jie jau 7-ąją minutę išsiveržė į priekį. Po senegaliečio Pascalio Mendy perdavimo iš dešinio krašto rezultatyviausias čempionato žaidėjas Ričardas Beniušis nukreipė kamuolį į vartus. Tai buvo jau 16-as „Kauno” kapitono įvartis šį sezoną.

„Sūduva” rezultatą išlygino po septynių minučių. Marijampoliečių kapitonas Darius Maciulevičius, stovėdamas nugara į vartus, kulniuku į baudos aikštelę perdavė kamuolį Andriui Urbšiui, kuris, atsidūręs vienas prieš kauniečių vartininką Modestą Stonį, šiam nepaliko jokių vilčių.

Pirmą kėlinį komandos keletą kartų pasikeitė pavojingomis atakomis. Po pertraukos kauniečiai turėjo persvarą, tačiau pavojus prie „Sūduvos” vartų kildavo retai. Šeimininkai galėjo išplėšti pergalę 84-ą minutę, kai už antrą įspėjimą aikštę turėjo palikti svečių gynėjas Tomas Mikuckis. „Sūduvai” iš Kauno tašką išsivežti padėjo puikus vartininko Sauliaus Klevinsko žaidimas: rungtynių pabaigoje jis komandą nuo įvarčio tris kartus gelbėjo po brazilo Rafaelio Ledesmos ir Mindaugo Grigalevičiaus smūgių. Šių komandų pirmojo rato rungtynės Marijampolėje taip pat baigėsi 1:1.

„Sūduvai” vėl atstovavo saugas Karolis Jasaitis. Jam nepavyko įsitvirtinti Rumunijos Galačio „Otelul” klube, kuriam atstovauja du Lietuvos rinktinės futbolininkai – vartininkas Paulius Grybauskas ir puolėjas Tadas Labukas.

„Ekranas” artėja prie lyderių

Panevėžio „Ekranas” 4:1 sutriuškino Vilniaus „Žalgirį” – atsilygino už pirmojo rato nesėkmę 0:1. Šis sostinės klubas čempionate patyrė antrą pralaimėjimą, o „Ekranas” visiškai priartėjo prie pirmaujančių komandų grupės.

„Mūsų komanda „Žalgiriui” nepaliko jokių galimybių. Pirmą kėlinį kelio traumą patyrė Mantas Savėnas, tačiau šio poziciją aikštės viduryje užėmęs Deimantas Bička sužaidė puikiai ir įmušė du įvarčius”, – sakė „Ekrano” sporto direktorius Virginijus Liubšys.

Panevėžiečių žaidimui jau antrą mačą iš eilės vadovavo komandos vartininkų treneris Arvydas Skrupskis.

„Žalgiriui” negalėjo atstovauti saugas iš Moldovos Julianas Bursukas, diskvalifikuotas trejoms varžyboms. Jam raudona kortelė už teisėjo įžeidimą parodyta pasibaigus XVI turo rungtynėms su „Šiauliais”.

Intertoto taurės turnyro mačą vakar Velse žaidusios Vilniaus „Vėtros” XVII turo rungtynės su „Šilute” vyks liepos 17 arba 18 dieną. Pagal tvarkaraštį vakar turėjusios vykti Visagino „Intero” ir Klaipėdos „Atlanto” rungtynės nukeltos į rezervinę dieną, nes daug Visagino ekipos žaidėjų pakviesta į šalies jaunių rinktinę, dalyvausiančią Baltijos taurės turnyre Palangoje.

Rungtynių rezultatai

KAUNAS – SŪDUVA 1:1 (1:1). Įvarčiai: 1:0 Beniušis (7), 1:1 Urbšys (14). Pašalintas: Mikuckis („Sūduva”, 84 už antrą įspėjimą).

EKRANAS – ŽALGIRIS 4:1 (1:0). Įvarčiai: 1:0 Savėnas (10 iš 11 m), 1:1 Mižigurskis (50), 2:1 Bička (59), 3:1 Bička (71), 4:1 Kavaliauskas (73).

Rezultatyviausi žaidėjai: Beniušis (Kaunas) – 16 įvarčių, Kleyras (Vilnius) – 9, Aničičius (Atlantas), Raskovas (Šiauliai) – po 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.