Telefoniniai sukčiai turto prievartautojais netapo

Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja telefoninių sukčių turto prievartautojais nepripažino. Konstatavus prokuratūros darbo broką, byla grąžinta ikiteisminio tyrimo papildymui.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Laimutė Venckuvienė turėjo paskelbti trims vyrams įtartiems turto prievartavimu, tačiau teismo posėdis baigėsi gana netikėtai.

Teisėja konstatavo, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Mariaus Navicko darbo broką. Esą kaltinimas kvalifikuotas neteisingai – moteris pinigus atidavė be psichinės prievartos, tad nusikalstamą veiklą negalima įvardinti kaip turto prievartavimą.

„Aptikti sukčiavimo požymius, bet teismas kaltinamojo akto keisti negali. Moteriai iš įkalinimo įstaigos skambino du žmonės: vienas prisistatė policininku, kitas – neva jos verkšlenančiu žentu. Pastarasis liko neįvardintas.

Neatlikta kaltinamųjų balsų ekspertizė, tačiau tai atlikti reikia iki bylai pasiekiant teismą. Skelbiant nuosprendį turi būti tinkamai įvertintos visos aplinkybės, tačiau minėti pažeidimai trukdo tai padaryti. Nusprendžiu bylą perduoti ikiteisminio tyrimo papildymui”,- konstatavo L. Venckuvienė.

Į teisiamųjų suolą sėdo šiuo metu bausmę už išžaginimą, turto prievartavimą atliekantis Oktavijus Balsevičius (gim. 1973 m.) ir už vagystes kalintis Eduardas Skinderas (gim. 1972 m.). Vienoje bendrovėje vadybininku dirbantis Arūnas Kubilius (gim. 1972 m.), anksčiau vadintas „kubilinių” gaujos lyderiu, teismo sprendimo laukė laisvėje.

Anot kaltinamojo akto, pernai vasario 25-ąją 65 metų amžiaus Marija sulaukė skambučio iš uostamiesčio 3-iojo PK kriminalistu prisistačiusio 5 kartus teisto O. Balsevičiaus. Anot prokurorų, jis moteriai papasakojęs graudžią istoriją: esą jos żentas bare sumušė žmogų, o šis pateko į ligoninę. Kad nukentėjusysis tylėtų, paprašyta 2 tūkst. litų. Moteriai pasakius, jog tokios sumos ji neturinti, nusiderėta iki tūkstančio litų. Juos „gelbėtoja” ir perdavė nepažįstamajam.

Įtariama, kad viską organizavo O. Balsevičius, penkis kartus teistas A. Kubilius jo prašymu ieškojo žmonių galinčių nueiti ir paimti iš moters pinigus. A. Kubiliui paslaugos paprašius 10 kartų teisto E. Skindero, šis savo ruožtu nusiuntė Dainių Dapkų. Pastarasis šiuo metu slapstosi užsienyje, tad byla jo atžvilgiu išskirta. Gautus pinigus vyrai pasidalino, o O. Balsevičiaus dalis buvo pervesta į nurodytą sąskaitą.

Trijulė jiems pateiktų kaltinimų kratosi: O. Balsevičiaus ir A. Kubilius tikina esą tik iš E. Skinderio atgavę skolą. E. Skinderis pasakoja, kad uostamiesčio policininkams įkliuvęs dėl mašinos vagystės. Labai norėjęs į laisvę, nes prasidėjusi narkotinė abstinencija, tad prisiėmęs visus nusikaltimus kokių pareigūnai neva paprašę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Telefoniniai sukčiai turto prievartautojais netapo"

  1. as

    as gejus tasykit man ieskau waikinijukiu myliu berniukus as wajkinas man 15 rasykit +37061542365

  2. sweikutis

    as tajp pat gejus gal susieinam pasilajzysim ok??? 😀

  3. as

    😯 ar galesi ikisti man i rura????

  4. sweikutis

    myliu zujka pradrucynsiu tawe as :PPP :*

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.