Nūdienos vestuvės: su limuzinais ir šašlykais

Vestuvės – viena gražiausių švenčių, kuria mėgaujasi ne tik jaunavedžiai, jų artimieji, bet ir praeivio akis. Kaip jos švenčiamos šiandien? Kiek jose dar liko senų tradicijų, papročių ir prietarų?

Limuzinai su kaspinais

Laikantis senųjų lietuviškų tradicijų, jaunavedžiams derėtų atvykti žirgais kinkyta karieta, tačiau dauguma šventės kaltininkų renkasi limuzinus, gausiai išpuoštus kaspinais bei gyvomis gėlėmis. Tiesa, pasitaiko ir originalumo – praėjusį šeštadienį prie Santuokų rūmų šventės kaltininkų laukė ir raudonais gėlių žiedais išpuoštas legendinis hipių automobilis „Wolksvagen Beetle”.

Prie stalo

Jaunavedžiai Kristina ir Algirdas buvo „ištvermingiausi” iš visų tos dienos pokalbininkų: jie planavo linksmintis tris dienas. Daugelis likusiųjų porų žadėjo pirmąją dieną švęsti prie stalo, o antrąją pasiplaukioti laivu, kepti šašlykus, linksmintis su draugais…

Piršlį nuvijo liudytojai

Piršliu pasigirti galėjo mažuma porų – dažniau vestuvėms pasirenkami liudytojai. Tačiau pamergių ir pabrolių būriai tądien rinkosi didžiuliai. Štai Anastasijos ir Aleksejaus palydoje buvo sunku net suskaičiuoti poras, nes netikėtai prisijungė daugiau draugų. „Kuo daugiau, tuo linksmiau”, – sakė jaunavedžiai.

Per tiltą – būtinai!

Jaunikio išbandymo neatsisakė nė vienerių vestuvių dalyviai. Visi oficialiais vyrais tapę išrinktieji žadėjo nešti per tiltą savo žmonas. Buvo žadančiųjų įveikti net Palangos tiltą.

Kultūrų samplaika

Dauguma praėjusį šeštadienį susituokusių porų sakė, kad jų santuoka – tai dviejų kultūrų susijungimas: perimti dviejų tautų papročiai, kurie jaunavedžiams atrodo reikšmingiausi ir linksmiausi. Olga ir Aleksandras tądien vestuves šventė antrąkart – pirmosios vyko Olgos gimtinėje Ukrainoje. Pasak jaunavedžių, Ukrainoje švęstos vestuvės turėjo daugiau vietinių papročių, o antrosios bus lietuviškesnės.

Medus

„Vakarų ekspreso” kalbintos jaunavedžių poros nebuvo apsisprendusios, kur ir kada išvyks kopinėti savo medų: vieni planavo „ateinančią savaitę”, kiti išvis apie tai negalvojo, treti sakė „kada nors”…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Nūdienos vestuvės: su limuzinais ir šašlykais"

  1. Lyza

    ak kad nuo westuwiu iskilmingumo ir puosnumo priklausytu tolimesnis gywenimas, tuomet butu negaila ir milijono….westuwes grazu, taciua ne kiekwienas gali sau tai leisti, o ir ar tikrai werta? ypac jauniems zmonems kurie dar tik pradeda gywenima sawarankiskai….

  2. Mikas

    Subanalėjo tos vestuvės. Muzikantai komanduoja kada gert,kada plot,degtinė būna karti,po to nebeatsimeni.Po šventės liūdna.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.