Remia pagal galimybes, bet be išskaičiavimo

Labai dažnai Lietuvos sportininkai, kultūros atstovai, masinių švenčių organizatoriai kreipiasi į privačias kompanijas, prašydami finansinės paramos. Nors valstybė investuoja į visuomenės užimtumą, dažnai vien jos paramos neužtenka.

Statybos kompanija „Plienas” per septyniolika veiklos metų parėmė ne vieną renginį, darželį ar mokyklą. Kompanija yra viena nuolatinių Klaipėdos muzikinio teatro, Gyvūnų globos draugijos Palangos skyriaus rėmėjų. Ne kartą „Plienas” už savas lėšas Palangoje remontavo vaikų globos namus, vaikų darželį „Ąžuoliukas”, Palangos „Baltijos” mokyklą.

Anot UAB „Plienas” marketingo direktorės Bangos Bartkevičienės, nesinori būti geriems tik per šventes, dovanoti mažavertes dovanas, o po švenčių šurmulio pamiršti globotinius. Kompanija siekia investuoti į tą sritį, kuriai labiausiai trūksta lėšų.

Šiuo metu aktyviausiai „Plienas” remia sportą – Lietuvos galiūnų federaciją bei neseniai įkurtą Klaipėdos dviračių sporto klubą „Helios sport”. Viena didžiausių Vakarų Lietuvos statybos kompanijų yra vasarą prie Palangos vykstančių 1003 km automobilių lenktynių rėmėja. Šias, vienas labiausiai prestižinių Lietuvos automobilių sporto varžybų, „Plienas” remia nuo pat pirmojo lektynių starto.

Kad garsintų Lietuvą

Pasak „Plieno” kompanijos vystomo Gandrališkių projekto valdymo grupes rinkodaros direktorės Irenos Lūžienės, taip jau susiklostė, kad labiausiai lietuviai linkę remti krepšininkus, nemažai privačių kompanijų, aukštųjų mokyklų ar net politinių partijų turi savo krepšinio komandas. Tuo tarpu kitos sporto šakos tarsi lieka nuošaly.

Pasak I. Lūžinės, parama sportininkams yra ypač svarbi – tik turėdami pakankamai lėšų sportininkai gali kur kas geriau pasiruošti varžyboms, išvažiuoti tobulėti į kitas šalis, įsigyti reikalingos įrangos.

„Suteikdami jiems finansinę paramą, suteikiame galimybę atstovauti Lietuvai pasauliniuose čempionatuose, pristatyti Lietuvą pasauliui”, – akcentuoja I. Lūžienė.

Vien ką reiškia Žydrūno Savicko vardas. Šiam net 170 kg. sveriančiam Lietuvos ąžuolui priklauso net 9 pasaulio rekordai įvairiose galiūnų sporto rungtyse. Žydrūnas penkis kartus buvo tituluotas stipriausiu pasaulio žmogumi viename prestižiškiausių galiūnų turnyrų „Arnold’s Strongest Man”, kurio iniciatorius yra kino žvaigždė ir Kalifornijos gybernatorius Arnoldas Švarcnegeris mūsų šalies stipruolis triskart tapo pasaulio čempionu asmeniškai ir kartu su Lietuvos komanda. Ž. Savickas praktiškai yra iškovojęs visus aukščiausius apdovanojimus galiūnų sporte ir dar nesirengia sustoti.

Patys sportininkai tikina, kad be privataus sektoriaus pagalbos aukštų rezultatų pasiekti nepavyktų, o kai kurios sporto šakos Lietuvoje išvis nebebūtų kultivuojamos.

Lietuvos galiūnų federacijos direktorius, daugkartinis pasaulio ir Lietuvos rekordininkas galiūnas Ž. Savickas patvirtino, kad be privačių kompanijų lėšų šis sportas Lietuvoje nebegyvuotų – valstybės parama galiūnams siekia vos kelis procentus viso Lietuvos galiūnų federacijos biudžeto.

„Privačių kompanijų pagalba yra didžiulė parama mums. Tik savo rėmėjų dėka galime surengti profesionalias varžybas Lietuvoje, dalyvauti varžybose kitose šalyse. „Plienas” yra vieni pagrindinių mūsų rėmėjų, už ką esame jiems labai dėkingi”, – kalbėjo Ž. Savickas. Sporto klubo „Helios sport” direktorius Artūras Trumpauskas tik patvirtino Ž. Savicko žodžius, teigdamas, kad privačios lėšos gelbėja dviračių sportą nuo žlugimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.