Ypatingas lengvumo pojūtis

Žmogui sugrįžti į savo „vidinius namus” iš tiesų reikia labai nedaug – tik labiau mylėti, įsiklausyti ir girdėti save.

Masažo terapijos, kaip pirmosios gydomosios priemonės, poveikis žmogaus organizmui žinomas nuo senų laikų. Pirmieji aprašymai, kaip atliekamas masažas, aptikti dar senovės Indijoje. Išsamiai aprašyta masažo technika, gydomasis poveikis esant įvairiems negalavimams.

Senovės Kinijoje, Egipte masažas padėjo gydant reumatines ligas, šalinant nuovargį, kovotojus rengiant mūšiui ar grįžus iš jo. Masažas buvo prieinamas visų sluoksnių atstovams. Diduomenė juo mėgavosi norėdama jutimiškai pasitenkinti, o paprasti žmonės – stiprybei ir jėgoms po sunkių darbų atgauti. Masažo terapijos procedūros buvo plačiai taikomos ir pirtyse – tokio malonumo retas atsisakydavo.

Harmonijai pasiekti

Kūno procedūrų specialistas Mantas Totoro teigia, kad mūsų šalyje kinta požiūris į pačią masažo kultūrą. Greitas gyvenimo tempas, nuolatinė įtampa keičia mūsų gyvenimo įpročius. Kūnas alinamas ne tik fiziškai, bet ir emociškai.

„Ilgus metus masažas buvo laikomas gydomąja, reabilitacine priemone, o šiandien – tai vienas būdų pasiekti fizinę ir dvasinę organizmo harmoniją. Daugėja masažo specialistų ir jų paslaugomis besimėgaujančiųjų”, – sako M.Totoro.

Lytėjimo reikšmė

Manualinės terapijos istorija byloja, kad įvairių šalių kultūrose masažas yra vienas pagrindinių sveiko gyvenimo būdo elementų. Lytėjimo reikšmė – svarbi mūsų fizinei, emocinei savijautai gerinti, o masažo technika vis tobulėja.

Kiekvieno masažo poveikis yra skirtingas. Vienas tonizuoja, suteikia energijos, kitas – atpalaiduoja, gydo, gražina ir lygina odą. Todėl išmanyti masažo subtilybes, juolab kad kartais jis gali būti ir žalingas, reikėtų kiekvienam.

Šiandien siūlomas labai įvairus masažas: klasikinis, gydomasis, relaksacinis, aromatinis, tailandietiškas ir kt.

Kūno apimtims padailinti rekomenduojamas kūną modeliuojantis masažas (skulptūrinis, fitneso, medaus), įvairios anticeliulitinės programos. Ypač gundantis – šokolado, šiltų ir karštų vulkaninės kilmės akmenų, bambukinių lazdų masažas.

Jaunystės eliksyru vadinamas brangiųjų akmenų masažas – sakoma, kad po jo kurso veido oda pajaunėja beveik dešimčia metų.

Viena naujausių technikų mūsų šalyje – egzotiškas kamisimo, bogua masažas, suteikiantis ypatingą lengvumo pojūtį.

Masažo terapija ėmė labiau domėtis ir vyriškosios lyties atstovai. Pasak M.Totoro, vyrai dažniau pageidauja tonizuojančio, po sunkios darbo dienos jėgų suteikiančio masažo. Apkūnesni – renkasi fitneso masažą, kuris atstoja didelių fizinių pastangų reikalaujančią treniruotę.

Problemiškiausia vyrų vieta specialistas įvardija stuburo, kaklo, juosmens ir pečių lanko sritis, kur raumenynas dažniausiai sustingsta nuo sėdimo darbo. Tokiais atvejais masažas puikiai atpalaiduoja sustingusių raumenų šarvuose įkalintą kūną.

Paskendę kvapuose

Norintiesiems atsikratyti neigiamų emocijų, pykčio, baimės, išsivaduoti iš streso, pagerinti dvasinę savijautą kūno procedūrų specialistas rekomenduoja aromatinį masažą.

Įvairių eterinių aliejų kvapų poveikis yra nepaaiškinama paslaptis, veikianti organizmo nervų sistemą, atstatanti emocinę pusiausvyrą. „Žmogus iš masažo tikisi daugiau nei prisilietimų. Jis ieško naujų pojūčių, harmonijos savo viduje. Masažas – puiki ir patikima priemonė pabūti su pačiu savimi, pamiršti įtampą, paskęsti kvapuose, muzikos garsuose”, – pasakoja M.Totoro.

Kvapų galia masažo terapijoje išties akivaizdi. Eteriniai aliejai naudojami ir relaksacinio, atpalaiduojamojo masažo procedūroje, kuri gali būti prilyginama savotiškai meditacijai ar sveikam miegui. „Dažnai pasitaiko, kad masažuojamas žmogus ir užmiega”, – tikina masažistas.

Šiltų akmenų masažas

Vulkaninės kilmės masažo akmenys pasižymi ypatinga geba ilgai išlaikyti šilumą. Jie savo sudėtyje turi ypatingą mineralinių medžiagų kiekį, juose daug magnio ir geležies.

„Šiluma iš akmenų prasiskverbia į audinius. Kuo ilgiau juos uždėję laikysime, tuo šiluma plis gilyn. Taip aktyvėja kraujotaka ir medžiagų apykaitos procesai, raumenų ląstelės geriau aprūpinamos deguonimi”, – apie akmenų masažo poveikį kalba specialistas.

Šiltų ir karštų akmenų masažas veikia stimuliuojamai, aktyvina organizmo gyvybines funkcijas, o suaktyvėjusi kraujo apytaka skatina nereikalingų medžiagų, toksinų iš organizmo šalinimą.

Kamisimo – sugrįžimas į „vidinius namus”

Masažo istorija tęsiasi. Moksliniai ieškojimai praplečia masažo terapijos sritį, o specialistai derina ir studijuoja įvairias masažo technikas, kuria naujus terapijos metodus.

Pasak kūno procedūrų specialisto M.Totoro, masažo srityje daugėja ir naujovių. Viena jų – pavasarį vykusiame pirmajame masažistų čempionate pristatyta Rytų masažo technika kamisimo. Tai metodas,

orientuotas į žmogaus fizinės ir emocinės pusiausvyros sugrąžinimą. Žodis kamisimo išvertus iš japonų kalbos reiškią sugrįžimą į savo „vidinius namus”.

„Ši terapija yra vienas metodų, padedančių įveikti fizinio nuovargio, emocinio išsekimo, ligų priežastis. Rodos, kad atveriamos naujos galimybės mūsų sveikatos problemoms spręsti”, – apie šios technikos poveikį kalba masažuotojas.

Laiko patvirtintas metodas

Kamisimo terapijoje susipina Rytų masažo technika ir Rytų filosofijos pagrindai. „Tibeto legenda byloja, kad egzistavo paslaptingas metodas, kuris per nepaprastai trumpą laiką žmogui sugrąžina jėgas ir jaunystę, sustabdo senėjimo procesus. Tas, kuris šį metodą išbandydavo, buvo pakylėtas virš realybės nepaaiškinamos jėgų galios. Sveikatos ir jėgų sugrąžinimo terapija rėmėsi trijų technikų principais: darbas su kūnu, darbas su kūno energinėmis struktūromis ir kūno garsinis bei vibracinis poveikis”, – pasakoja masažo specialistas.

Beje, šių trijų technikų derinimą iki VIII amžiaus išmanė tik vienas kitas Bon tradicijos žynių. Šis metodas, grąžinantis jaunystę ir jėgas, ilgai buvo tik žynių paslaptimi, o vėliau ėmė plisti Rytuose.

Terapijos poveikio paslaptis nukeliavo iki Japonijos ir pasiekė imperatoriaus rūmus. „Būtent Japonijos imperatoriai, šių trijų technikų derinį, naudojo kaip pagrindinę terapiją proto ir kūno žvalumui išsaugoti. Jai buvo suteiktas „kastinės metodikos” statusas”, – apie japonų terapijos istoriją pasakoja M.Totoro.

Šias technikas išmanė ir geišos, kurios meniškais prisilietimais suteikdavo ypatingą atpalaidavimo palaimą. O iš mūšio grįžę samurajai, norėdami greitai atgauti jėgas, naudojo specialią masažo ginklu techniką.

Laimės hormonų poveikis

Japonų kamisimo galima būtų pavadinti puikios savijautos ir džiaugsmo terapija. Jau po pirmo seanso pagerėja bendra savijauta, grįžta teigiamos emocijos, pastebimas akivaizdus organizmą harmonizuojantis poveikis, juntamas fizinis ir dvasinis komfortas. „Kamisimo terapiją sudaro daugiau nei 30 masažo (veido ir kūno) technikų. Įvairūs masažo technikos elementai naudojami reikiamoje vietoje ir tam tikru laiku. Masažas gali būti atliekamas su sidabrinėmis monetomis, bambukinėmis lazdelėmis, puodukais ir panašiai”, – japoniškos terapijos paslaptimis dalijasi pašnekovas.

Po kamisimo terapijos kurso žmogaus organizmas tarsi iš naujo „pražysta”, suaktyvinamos savireguliacijos sistemos, didėja atsparumas ligoms, stresui, stabdomi senėjimo procesai. Žmogaus kūnas tarsi prisipildo vadinamųjų džiaugsmo ir laimės hormonų. Norint pasiekti „imperatoriškąjį proto ir kūno žvalumą” rekomenduojamos septynios terapijos procedūros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.