Širvintų „Sodros” krato STT

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai apsilankė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV) Širvintų skyriuje: dviejų „Sodros” darbuotojų kabinetuose (ir namie) darė kratas, pasiėmė krūvą dokumentų ir išsivežė šio skyriaus direktorių Arūną Antanaitį bei jo pavaldinę – Finansų ir apskaitos skyriaus vedėją Stasę Šimkevičiūtę.

Abiem pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Vakar ir A.Antanaitis, ir S.Šimkevičiūtė vis dar buvo Vilniaus areštinėje. Visą dieną vyko jų apklausos. Pasak tyrimą kuruojančio Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Mindaugo Barkausko, šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl abiejų tarnautojų nušalinimo nuo pareigų. Ar bus prašoma leidimo juos suimti ilgesniam laikui, vakar dar buvo nenuspręsta.

LŽ žiniomis, įtariama, kad kai kuriems „Sodros” Širvintų skyriaus darbuotojams nuolat buvo nepagrįstai mokamos pašalpos ir priedai prie algos, paskui dalis tų pinigų esą atitekdavę skyriaus vadovui.

VSDFV direktoriaus pareigas šiuo metu laikinai einanti jo pavaduotoja Česlava Zabulėnienė LŽ vakar sakė, jog dar pernai „Sodros” vadovybė buvo gavusi skundą dėl A.Antanaičio. Buvo teigiama, kad Širvintų skyriuje mokamos pašalpos „esant sunkiai materialinei padėčiai” ir priedai prie algų išskirtiniams darbuotojams. Vėliau VSDFV Audito tarnyba atliko patikrinimą ir nustatė, kad ilgą laiką papildomi pinigai buvo mokami tiems patiems darbuotojams. Be to, nustatyta ir kitų pažeidimų. Tačiau auditoriai neaptiko piktnaudžiavimo, pasak Č.Zabulėnienės, tąsyk niekas neįtarė, kad dalį išmokėtų lėšų pavaldiniai galėtų atiduoti skyriaus direktoriui. „Kažkaip ir kalbos apie tai nebuvo”, – vakar pasakojo Č.Zabulėnienė.

Atlikus auditą praėjusių metų pabaigoje A.Antanaitis buvo nubaustas griežtu papeikimu.

Pasak VSDFV direktoriaus pavaduotojos, A.Antanaitis Širvintų skyriui vadovavo 7 ar 8 metus, esąs „gan ramus žmogus”.

„Labai nemalonus faktas. Išgyvenam, kad mūsų sistemoje taip nutiko”, – vakar apgailestavo Č.Zabulėnienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.