Itin mažomis kainomis produktus siūlančios internetinės svetainės nėra saugios

PandaLabs įspėja apie pavojų perkant produktus labai mažomis kainomis iš įtartinų internetinių svetainių. Šie produktai galėjo būti nupirkti naudojantis vogtomis kreditinėmis kortelėmis ar bankų sąskaitų duomenimis, išgautais „phishing” programų bei trojanų pagalba.

PandaLabs atrado vieną šių svetainių, parduodančią pavogtus produktus. Puslapyje galima rasti „F.A.Q” (dažnai užduodamų klausimų) skiltį, kurioje rašoma: „Jūs klausiate, kodėl parduodame tokiomis mažomis kainomis?”. Pateikiamas ir atsakymas: „Viskas labai paprasta – pasinaudodami vogtomis kreditinėmis kortelėmis, mes perkam prekes vakarų internetinėse parduotuvėse, kurias vėliau pristatome į Rusiją. Jūs visiškai nerizikuojate pirkdami pas iš mūsų.”

Kaip matote, kai kuriais atvejais internetiniai nusikaltėliai užtikrina vartotojus, jog jie nepatiria jokios rizikos, tačiau tai yra netiesa. Daugumoje valstybių baudžiamasis kodeksas gali apkaltinti pažeidėjus už vogtų prekių įsigijimą. Interneto vartotojai turėtų būti labai atsargūs, nes pirkdami šiuos produktus tampa internetinių nusikaltėlių bendrininkais.

„Kita rizika, kurią prisiima vartotojai, yra ta, kad atsiranda galimybė, jog jų pačių sąskaitų duomenys gali būti pavogti, dėl to nepatartina atskleisti savo kreditinių kortelių duomenų tiems, kurie atvirai skelbiasi, jog pasisavina sąskaitų duomenis.” aiškina Luis Corrons, PandaLabs techninis Direktorius.

Vienas iš būdų, naudojamų internetinių nusikaltėlių, reklamuojant šias svetaines yra siuntinėjimas pašto šiukšlių su viliojančiais pasiūlymais.

„Tai, kad pašto šiukšlės gali būti išsiųstos labai dideliam skaičiui žmonių visame pasaulyje, kelia didelį rūpestį. Be to, šis būdas leidžia internetiniams nusikaltėliams gauti didelį pelną, kadangi vis tiek daug žmonių perka pašto šiukšlių žinutėse reklamuojamus produktus. Maža to, kuo siūlomos prekės atrodo legalios ir turi patrauklesnė kainą, tuo kibernetiniai nusikaltėliai daugiau pasipelno,” prideda Corrons.

Panda rekomenduoja interneto vartotojams nesusivilioti jokiais su pašto šiukšlėmis gautais pasiūlymais.

Visgi, internetiniai sukčiai naudoja ir kitus būdus, siekdami išreklamuoti savo svetaines ir pritraukti kuo daugiau vartotojų. PandaLabs sužinojo, kad kai kurie nusikaltėliai savo „pardavimų partneriams” siūlo reklamuoti juos savo puslapiuose iš to užsidirbant 25% pelno nuo vartotojų išleistų pinigų, prisijungus iš jų puslapio prie jų svetainės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.