2006 m., palyginti su 2005 m., kiaušinių gamyba padidėjo 8 procentais, mėsos gamyba – 3, pieno – 2 procentais.
Mėsos gamybos augimą lėmė padidėjęs paukščių (21 proc.) ir kiaulių (2 proc.) skerdimas. Galvijų skerdimas sumažėjo 11 procentų, nes sumažėjo paskerstų galvijų skaičius. Vidutinis paskersto galvijo svoris 2006 m. buvo 198 kg. Nors vidutinis metinis karvių skaičius sumažėjo 10 procentų, pieno gamyba padidėjo dėl didesnio primilžio iš vienos karvės.
Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintų produktų dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė: gyvulių ir paukščių – 44 procentus, pieno – 87, kiaušinių – 21.
Lietuvoje, palyginti su kaimyninėmis šalimis, kaip ir praeitais metais, išlieka geresni žemės ūkio produktų gamybos rodikliai skaičiuojant vienam gyventojui: mėsos skerdenos 2006 m. pagaminta 73 kg, iš jos kiaulienos – 36 kg, pieno pagaminta 557 kg, kiaušinių – 274. Latvijoje mėsos pagaminta 35 kg, Estijoje – 50 kg, pieno pagaminta atitinkamai 356 ir 498 kg, kiaušinių – 242 ir 155 vnt.
Galvijų skaičius padidėjo 5 procentais, karvių skaičius sumažėjo 4 procentais, kiaulių skaičius padidėjo 1, avių – 25, paukščių – 0,5 procento.