Šokių scenos virtuozo šou Kazachstane

Vienas žymiausių Lietuvos didžėjų Mindaugėlis, apsilankęs Kazachstane, apie jo gyventojus galvoja geriau nei filmo „Boratas” kūrėjai. Tai buvo pirmasis Lietuvos šokių muzikos atstovų vizitas į šią šalį.

Po didelės sėkmės visame pasaulyje sulaukusio Holivudo filmo „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoje patirtį graibstė” premjeros nori nenori šypteli prisiminęs kazachus. O štai neseniai Kazachstane lankęsis populiarus Lietuvos didžėjus Mindaugėlis tikina, esą gyvenimas šioje šalyje yra visai kitoks nei Holivudo kūrėjų satyrinėje komedijoje.

Birželio 13-ąją 3 val. nakties sėdę į lėktuvą ir tik ankstų kitos dienos rytą nutūpę Kazachstane „Pure Culture” agentūros atstovai kartu su DJ Mindaugėliu pasėjo, sakytum, pirmą lietuvišką klubinės kultūros sėklą. Vienas žymiausių Lietuvos plokštelių sukiotojų grojo naujame tenykščiame klube „Eufor” ir nė metų neturinčiame „Crist” klube. Surengę du sėkmingus pasirodymus lietuviai su daugeliu kazachų klubų pasirašė sutartis dėl bendradarbiavimo ir muzikos leidybos.

„Tik nusileidusius oro uoste lietuvius pasitiko ginkluoti raumeningi apsaugininkai, prašmatnus „Lexus” visureigis ir jį puikiai vairuojantis keliomis kalbomis šnekantis vairuotojas. Visada pilnas benzino bakas leido pasiekti visus reikiamus „taškus”. Viešbutis, mūsų pageidavimu, 90-ųjų statybos, senovinis liukso tipo kambarys. Gyvenome dviejuose mums skirtuose kambariuose”, – pasakojo „Pure Culture” prodiuseris Mindaugas Jonaitis.

Kazachstane lietuvius nustebino daug iki tol nematytų transporto priemonių. Kone pusę jų sudarė naujausios serijos visureigiai ir tik Lietuvos verslininkams bei kriminalinio pasaulio atstovams būdingos mašinos. Pasak M.Jonaičio, įėjimas į naktinius klubus kainuoja 30 JAV dolerių, butelis rusiškos degtinės – nuo 100 JAV dolerių. Brangiausias šampanas klubo bare kainavo tūkstantį dolerių. „Aplinka ir įranga – aukščiausio lygio, o aptarnavimas – nepriekaištingas”, – tvirtino M.Jonaitis.

Lietuviai pastebėjo, jog Kazachstane ne tik politiką valdo prezidentas Nursultanas Nazarbajevas ir jo šeima. Naujasis kazachų miestas sukurtas politikai ir verslui, o senasis – pramogoms ir gyvenimui.

Anot DJ Mindaugėlio, pramogų Kazachstane netrūksta, veikia vandens parkai, prašmatnūs restoranai ir tiekiamas puikus maistas. „Pavalgyti dviem asmenims neužtenka 100 eurų, o kelionė taksi prasideda nuo 10 eurų”, – teigė daugelį Amerikos ir Europos didmiesčių išmaišęs klaipėdietis didžėjus.

Lietuviai pasakojo, jog kazachų – pastaruoju metu juos ypač išgarsino komedija apie Boratą – muzikinis skonis apskritai nėra itin išlavintas. Tačiau kazachai – labai imlūs žmonės, vertinantys Europos ir Lietuvos muzikinę kultūrą. „Radijo stotys transliuoja šiuolaikinę, tačiau kitokią muziką nei Lietuvoje. Dažniausiai groja popmuzikos, r’n’b ir house stiliaus kūrinius. Užtat neišgirsi trance muzikos”, – dėstė Kazachstane lankęsi lietuviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.