Stovyklos – ne vien malonumų šaltinis

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) vėl kviečia ir žada nustebinti vasarotojus originaliomis neformaliojo ugdymo stovyklomis.

Šio centro direktorius Valdas Jankauskas įsitikinęs, kad laisva ir maloni stovyklos aplinka sukuria erdvę nesivaržant išbandyti save įvairiose srityse.

Visi stovyklų vadovai – LVJC neformaliojo švietimo mokytojai: būrelių, muzikos, šokio kolektyvų, teatro trupių vadovai.

Jie įvairiais būdais siekia pagrindinio neformaliojo ugdymo stovyklų tikslo – padėti pačiam vaikui formuoti savo asmenybę, ugdyti savybes, būtinas sėkmingam gyvenimui.

Anot direktoriaus V.Jankausko, jau pats laikas vaikams stovyklose ieškoti ne vien malonumų, bet ir naudos.

„Vasara Snaigyne”

Sveikatos ir pramogų stovykla „Vasara Snaigyne” (liepos 9–18 ir rugpjūčio 6–15 d., Molėtų raj.) skirta 10–17 metų moksleiviams atgauti jėgas ir formą, išbandyti save teatro, muzikos, kautynių ir sporto arenose.

Anot stovyklos vadovų, neformalioje aplinkoje labiausiai atsiskleidžia vaikų ir jaunuolių asmeninės savybės, jie tampa atviresni ir imlesni naujoms patirtims ir ugdymui. Komandinės užduotys, sporto, strateginiai ir kūrybiniai žaidimai skatina jaunus žmones nugalėti nepagrįstą vidinę baimę ir kompleksus. Stovyklos organizatorė Jolanta Šlapelienė įsitikinusi, kad iš „Vasaros Snaigyne” vaikai grįš sveikesni, savarankiškesni, labiau pasitikintys ir iniciatyvūs.

„Skraidančios pėdos”

Originalus būdas ugdyti ir stiprinti savo asmenybę yra šokis. Tuo įsitikinę šokio seminaro stovyklos „Skraidančios pėdos” vadovai. Liepos 20–29 d. Molėtų rajone specialiai šokiams pritaikytose patalpose susirinks visi šokantys ir dar tik pradėsiantys šokti 12–18 metų vaikai ir jaunuoliai.

Čia geriausi Lietuvos šokio meistrai ves kūrybinius ir techninius seminarus, kuriuose pristatys baletą, modernųjį, šiuolaikinį, tautinį šokį, hiphopą, gatvės ir teatrinio meistriškumo šokius. Anot stovyklos organizatorės Vilmos Smaliukienės, vadovai stovykloje mokys ne tik šokio, bet ir padės formuoti darbo komandoje įgūdžius, skatins vaikų iniciatyvumą, vidinę motyvaciją. Vaikai savo talentą ir galimybes atskleis ne tik šokdami, bet ir ugdydami kūrybingumą, atsakomybę, savarankiškumą. Seminaro stovyklą „Skraidančios pėdos” vainikuos pačių stovyklautojų sukurtas teminis šokio spektaklis. V. Smaliukienė įsitikinusi, kad vasaros stovyklos yra protingiausias atostogų būdas.

Jauniesiems lyderiams

Stovykloje ,,Jaunųjų lyderių vasaros mokykla” jaunimo laukia smagūs nuotykiai, įdomūs klausimai apie lyderius, jų įpročius ir sėkmę. Kiekvienas čia atvykęs būsimas ar esamas jaunasis lyderis netradicinėje mokykloje galės išbandyti savo jėgas įvairiose situacijose, sužinos daug naujų dalykų, susiras įdomių draugų ir smagiai praleis laiką. Jaunųjų lyderių vasaros stovykla, liepos 29 – rugpjūčio 7 d. įsikursianti Varėnos rajone prie švaraus ežero, orientuosis į šiais laikais būtinas verslumo ir bendradarbiavimo kompetencijas. Netradicinėje aplinkoje 13-18 metų stovyklautojai galės išbandyti savo jėgas įvairiomis aplinkybėmis, sužinos daug naujo, susiras draugų.

„Adrijos ambasadoriai”

Kita naudingo poilsio vasaros stovykla vyks Kroatijoje, Rijekoje, liepos 23 – rugpjūčio 2 dienomis. Stovykloje „Adrijos ambasadoriai” 12-18 metų jaunuoliai per keliones, ekskursijas, kūrybines užduotis išsamiai susipažins su Kroatija, komandiniuose ir simuliaciniuose žaidimuose, vakaro atrakcijose ir diskusijose atskleis asmenines savybes, ugdys pasitikėjimą savimi, bendradarbiavimo įgūdžius. Anot profesionalių ir kūrybingų „Adrijos ambasadorių” vadovų, stovyklautojai tikrai nenuobodžiaus: juos nuolat stebins siurprizai ir, žinoma, kurorto pramogos.

Rasti daugiau informacijos ir užsiregistruoti į stovyklas galima tinklalapiuose www.vaikuatostogos.lt ir www.lvjc.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.