„Atlantas“ padovanojo šiauliečiams tašką

„Atlanto” komandos žaidimo istorijoje sunku prisiminti rungtynes, kai mūsų ekipa turėjo progos žaisti prieš dviem žaidėjais mažiau turintį varžovą. Tačiau mūsų futbolininkai nerado rakto atrakinti Šiaulių „Šiaulių” komandos vartus ir turėjo likti nukabinę nosis – 0:0.

Pirmąjį kėlinį abi komandos rungtyniavo atsargiai, todėl žiūrovai nuobodžiavo. Iki pertraukos prie vartų buvo sukurti vos keli pavojingi momentai. Vieną smūgiuotą kamuolį pirštų galais lietė svečių vartininkas Giedrius Arlauskis, o po perdavimo į „Atlanto” baudos aikštelę suklydo mūsų vartų sargas Arnas Lekevičius, tačiau svečiai nespėjo pasinaudoti jo klaida.

Antrajam kėliniui prasidėjus iš aikštės už paskutinės vilties pražangą buvo išgrūstas „Šiaulių” vartininkas, o po dešimties minučių šiurkščiai prasižengęs Aleksandras Zabara nenorėjo sutikti ir už papildomus „gražius” žodžius prieš save išvydo raudoną kortelę.

Žiūrovai trynė rankas: „Per 35 minutes „Atlantas” tikrai įmuš bent vieną įvartį”.

Suprantama, svečiai susispietė aplink savo vartus. Negana to, į vartus stojęs atsarginis svečių vartininkas Ingusas Lukovičius vieną po kito atmušė itin sudėtingus smūgius. Per 35 ir dar 5 pridėtas minutes klaipėdiečiai sukūrė tiek progų, jog skaitytojui apie jas visas pabostų skaityti. Tačiau švieslentėje spingsėję nuliai ir liko spingsėti.

Sunku suvokti, kaip Andrius Petreikis iš poros metrų vietoj lengvo smūgio stipriai kirto kamuolį virš vartų. Baigiantis rungtynėms jis dar kartą iš geros padėties nepataikė į vartus.

O per pridėtą laiką mūsų vartininką A.Lekevičių suspėjo aplenkti Vaidas Viktoravičius. Laimė, galva smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia vartų.

Šiauliečiai po rungtynių jautėsi taip, lyg būtų šventę pergalę. Jie neskubėjo iš aikštės – surengė lengvą treniruotę. Ant vejos liko gulėti ir du „Atlanto” futbolininkai. Nežinia, ar Povilas Šarūnas, išgulėjęs ant vejos apie dešimt minučių, kaltino save, ar pyko ant draugų, o gal bijojo eiti į persirengimo kambarį.

Į jį neskubėjo ir Vacys Lekevičius. Jis po stadioną vaikščiojo irgi apie dešimt minučių. Tik vėliau pasuko patalpų link. Pakalbėti su žaidėjais apie komandos netenkinantį rezultatą.

Nurimus aistroms V.Lekevičius pasidalijo įspūdžiais apie rungtynes: „Pirmąjį kėlinį futbolas nebuvo gražus. Kai vartininkui buvo parodyta raudona kortelė, pagalvojau, kad šiandien nelaimėsime. Ir po to, kai buvo išvarytas antras žaidėjas, – nesidžiaugiau. Jaučiau, kad nepavyks laimėti. Nemokame žaisti spaudžiami gynėjų, nors sukūrėme daug progų. Futbolininkai turbūt jau buvo patikėję pergale, bet futbole taip nebūna.”

„Atlantas”: A.Lekevičius, P.Šarūnas, B.Nesterenka, K.Gnedojus (nuo 22 min. I.Begičius), Z.Butkus, D.Navikas, M.Siličius, J.Noreika (nuo 68 min. R.Žvingilas), A.Petreikis, I.Duglasas (nuo 7 min. M.Daunoravičius), L.Aničičius.

Kitos kovos

Antrąją nesėkmę paeiliui čempionate patyrė nugalėtojo titulą ginantis Kauno „Kaunas”. Kauniečiai svečiuose 0:1 (0:0) nusileido Vilniaus „Žalgiriui”.

Vienintelį įvartį 50-ąją min. įmušė Igoris Morinas. 58-ąją min. kauniečiai turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau Ričardas Beniušis nerealizavo 11 m baudinio.

Vilniaus „Vėtra” namuose 1:0 (1:0) įveikė Panevėžio „Ekraną” ir pasivijo panevėžiečius pagal taškų skaičių. Pergalę lėmė 30-ąją min. Mindaugo Pankos įvartis.

Po šios nesėkmės „Ekrano” klubas nutraukė sutartį su vyr. treneriu Sauliumi Širmeliu.

Autsaideriai – Šilutės „Šilutė” ir Visagino „Interas” savo kovas pralaimėjo vienodu rezultatu – 0:2.

Šilutiškiai namie nusileido „Vilniui”. Įvarčius įmušė: Rodolfas (43 min.) ir Paulinjas (75). Vilniečiai, surinkę 33 taškus, tapo pirmenybių lyderiais.

Visagino futbolininkai neatsilaikė Marijampolėje. „Sūduvos” ekipoje taiklūs buvo Nerijus Mačiulis (30) ir Artūras Kerys (47).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.