„Nordic Mezzanine“ baigia pirmąjį lėšų pritraukimo etapą

„Nordic Mezzanine” skelbia baigianti pirmąjį lėšų pritraukimo etapą į vieną iš savo valdomų fondų „Baltic Mezzanine”. Fonde, kurio lėšos bus skirtos investuoti Baltijos šalyse ir Lenkijoje, šiuo metu yra 20,5 mln. eurų.

Visą planuojamą sumą investicijoms Baltijos šalyse ir Lenkijoje – 50 milijonų eurų – „Nordic Mezzanine” ketina surinkti iki šių metų pabaigos.

„Baltic Mezzanine” fondo lėšos bus investuojamos į verslo plėtros finansavimą, akcijų supirkimą ir išpirkimą, rekapitalizaciją, išankstinį pradinio viešo akcijų siūlymo finansavimą, ir kita, apimančias skirtingas veiklos sritis regione. Planuojama, kad fondas investuos į maždaug 5-30 milijonų eurų vertės bendroves Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

„Mezzanine” finansavimas, tai yra nuosavų ir skolintų lėšų derinys, šiame regione nėra labai plačiai paplitęs. Kaip ir rodo žodžio kilmė, tai yra tarpinis finansavimo būdas tarp paskolos ir akcinio kapitalo – ir rizikos, ir grąžos prasme”, – sakė Juhanis Seilentalis, bendrovės „Baltic Mezzanine” vadovas ir fondo patarėjas regione.

Fondo dalyviai yra Šiaurės šalių institucijos, tarp kurių ir „Nordic Investment Bank” bei pensijų kaupimo bendrovė „Etera”.

„Nordic Mezzanine UK Limited” įkurtas 1998 metais ir valdo du nuosavo ir tarpinio kapitalo fondus, kurie pagrindinę veiklą vykdo Šiaurės Europoje, Beneliukso valstybėse ir Vokietijoje. Įsteigus „Baltic Mezzanine Fund”, „Nordic Mezzanine UK Limited” savo fonduose valdo 362 milijonus eurų. 2004 metais įkurtas „Baltic Mezzanine Fund” veikia kaip regioninis investavimo patarėjas. Fondo būstinė yra Taline, Estijoje, jis taip pat veikia ir Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos rinkose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.