Suduotas smūgis stambiems narkotikų platintojams

Vakar, birželio 19 dieną, Vilniuje Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo tarnybos narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnais atliko sėkmingą operaciją. Per šią operaciją buvo sulaikyti penki Vilniaus nusikalstamoms struktūroms priklausantys asmenys. Policijos turimais duomenimis, du iš jų ilgą laiką organizavo ir vykdė prekybą narkotinėmis – psichotropinėmis medžiagomis labai dideliai kiekiais Vilniuje bei kituose Lietuvos miestuose.

Po operacijos, per kratas įvairiose Vilniaus vietose, buvo rasta ir konfiskuota apie 2000 „ecstasy” tablečių su įvairiais logotipais, 1,5 kg amfetamino, daugiau kaip 2 kg kanapių ir jų dalių, 50 gramų heroino ir 50 gramų kokaino. Išimtų narkotinių – psichotropinių medžiagų vertė yra virš 200 000 litų.
Vieno iš sulaikytųjų automobilyje buvo rasta apie 30 000 Lt, kurie galėjo būti gauti realizuojant narkotines medžiagas. Taip pat buvo rasti ir įrankiai bei priemonės skirtos narkotinių – psichotropinių medžiagų svėrimui, fasavimui, smulkinimui (elektroninės svarstyklės, specialus dozavimo šaukšteliai, plastikiniai maišeliai ir kt.). Pas vieną iš sulaikytųjų buvo rastas kovinis šaunamasis ginklas su šaudmenimis.
Sulaikytųjų asmenų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos, jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.
Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo tarnybos narkotikų kontrolės skyrius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.