Platins su į JAV importuojančių šalių ir Europos šalių įmonių akcijomis susietų obligacijų emisijas

SEB Vilniaus bankas investuotojams pasiūlys įsigyti trijų metų trukmės obligacijų, susietų su į JAV importuojančių šalių įmonių akcijomis ir pusantrų metų trukmės su Europos įmonių akcijomis susietų obligacijų. Šios obligacijų emisijos bus platinamos nuo birželio 26 iki liepos 31 dienos.

„Gyventojams pasiūlysime nukreipti savo investicijas į valstybes, kurių įmonių produkcija sudaro net apie 60 procentų JAV importo. Tai dviguba nauda investuotojams – išskaidoma investicijų rizika ir atsiveria galimybės gauti pelno iš netiesioginių investicijų JAV”, – sakė SEB Vilniaus banko prezidento pirmasis pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Raimondas Kvedaras.

SEB Vilniaus bankas investuotojams pirmą kartą pasiūlys trumpesnės nei įprasta trukmės obligacijas, susietas su Europos įmonių akcijų kainų indeksu Dow Jones EURO STOXX 50. „Dėl prognozuojamo spartaus Europos ekonomikos augimo siūlome sprendimą, suteikiantį greitesnės investicijų grąžos galimybę” – sakė R. Kvedaras.

Su į JAV importuojančių šalių – Kanados, Kinijos, Meksikos, Japonijos, Vokietijos ir Pietų Korėjos – įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu yra susietos trys emisijos. Obligacijų, kurių vienos įsigijimo kaina yra 100, 105 ir 115 litų, tikėtinos investavimo koeficientų reikšmės yra atitinkamai 45, 107 ir 168 procentai. Už saugiausias pirmosios emisijos obligacijas neatsižvelgiant į indeksų portfelio vertės pokyčius, bus mokamos 6 proc. nominaliosios obligacijų vertės palūkanos, apskaičiuojamos už visą obligacijų galiojimo laikotarpį.

Prognozuojama, kad dėl vėstančios nekilnojamojo turto rinkos sulėtėjusi JAV ūkio plėtra ims spartėti jau antrąjį šių metų pusmetį. Pasak analitikų, padidėjęs gyventojų optimizmas ir augantis užimtumas paskatins namų ūkio vartojimo ir importo augimą, todėl tikėtina, kad spartesnį ekonomikos augimą pajus ir pagrindiniai JAV importuotojai su kurių įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu yra susietos šios obligacijos.

Su Europos šalių įmonių akcijų kainų indeksu Dow Jones EURO STOXX 50 susietų obligacijų, kurių vienos įsigijimo kaina yra 100 ir 110 litų, tikėtinos jų investavimo koeficientų reikšmės yra 72 ir 180 procentų. Pasak analitikų investuoti į šio regiono akcijas patariama ne tik atsižvelgus į geras Europos ekonomikos perspektyvas, tačiau ir į didelį įmonių įsigijimų ir susijungimų sandorių skaičių. Tikėtina, kad ši įvairiuose sektoriuose vykstančių įmonių prisijungimų ir susijungimų banga artimiausiu metu neslūgs, o tai didins ne tik su šiais sandoriais susijusių įmonių, tačiau ir visos Europos akcijų rinkos patrauklumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.