Nauji gaminiai saugos nešiojamų kompiuterių savininkų sveikatą

„Logitech” pristatė novatoriškus nešiojamųjų kompiuterių stovus, kurie šių kompiuterių savininkams leis mėgautis komfortu ir užtikrins egonomišką jų darbą. „Logitech Alto” nešiojamų kompiuterių stotelių serija pasipildė „Logitech Alto Connect” ir „Logitech Alto Express”.

Net už Lietuvių enciklopedijos tomą mažesni nešiojamieji kompiuteriai, sakoma, turi daugiau privalumų nei tradiciniai asmeniniai kompiuteriai – vis dėlto ir jais ne visada patogu naudotis. Nešiojamųjų kompiuterių savininkai dažnai priversti nepatogiai susirangyti ar susilenkti, mat klaviatūra yra sujungta su monitoriumi, kuris lieka gerokai žemiau ergonomikos specialistų rekomenduojamo aukščio.

Pagal neseniai „Logitech” atliktą tyrimą, 45 proc. nešiojamųjų kompiuterių savininkų jais naudojasi 16 val. per savaitę, o 70 proc. iš jų daugiausia laiko praleidžia būtent prie nešiojamojo, o ne stacionaraus kompiuterio.

„Žmonės renkasi nešiojamuosius kompiuterius dėl ypatingų privalumų, tačiau retas susimąsto apie savybes, kurias gamintojai paaukoja dėl itin mažo šių kompiuterių dydžio. Tarp jų – komfortas ir ergonomika, – teigia „Logitech” klaviatūrų padalinio rinkodaros viceprezidentas Denis Pavillard. – Turėdami daugiau nei 25 metų patirtį kuriant kompiuterių įrenginius ir priedus, mes suprantame patogumo svarbą.”

Pasak jo, projektuodami „Alto” produktus „Logitech” inžinieriai itin daug dėmesio ir laiko skyrė ergonomikai ir komfortui.

Paruošiamas per pusę minutės

Su „Logitech Alto” stovu kompiuterį pakeliamas į patogiausią ir sveikiausią akims aukštį, be to, jis išlieka optimaliai nutolęs nuo vartotojo.

Naudojantieji „Alto” stovą gali mėgautis suderintų priedų, (pavyzdžiui, klaviatūros su pele komplektu „Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser” arba pripažintos nešiojamų kompiuterių pelės „Logitech VX Revolution „) šauniomis savybėmis: antai naudojant minėtą klaviatūrą pirštai nešyla nuo paties kompiuterio klaviatūros skleidžiamos šilumos.

„Alto” stovus paprasta įtaisyti: visų trijų modelių prijungimas trunka mažiau nei 30 sekundžių, tad kompiuterį dažnai nešiojant iš vietos į vietą, darbą lengvinantys priedai nesukelia jokių nepatogumų.

„Logitech” sukurti stovai tinka kone visiems nešiojamiesiems kompiuteriams, tad vienu stovu gali dalintis visi šeimos nariai, turintys skirtingus kompiuterius. Taip išvengiama išlaidų dažniausiai gerokai brangesnėms nešiojamų kompiuterių gamintojų tiekiamoms stotelėms.

„Logitech Alto Connect” – patrauklus stovas su USB jungtimis

Raidės X formos „Logitech Alto Connect” stove yra įrengtas keturių USB jungčių įvadas ir, kad nesusidarytų laidų pynė, suprojektuota jų surikiavimo sistema bei landelė USB kabeliui, kai šis nenaudojamas. Sudedant stovą tereikia lyg kojas sukryžiuoti dvi jo dalis, o kompiuterį paguldyti ant „ikso” viršaus. Nešiojamo kompiuterio saugumą užtikrins guminis paviršiaus padengimas.

„Logitech Alto Express” – stilingas arkinis stovas

Stilingo ir kiek pigesnio stovo ieškantiems vartotojams turėtų tikti „Logitech Alto Express” su glotniu ir permatomu paviršiumi. Jis lengvas ir vientisas, tad be vargo sujungiamas su kompiuteriu. Ir nors šiame stove nėra papildomų USB jungčių, jis puikiai atlieka savo pagrindinę funkciją – suteikia darbui ergonomiškumo. Dėl stovo arkos formos konstrukcijos klaviatūrą ir pelę, kai šios nenaudojamos, galima pakišti po pačiu priedu.

„Logitech Alto” – universalus stovas su integruota klaviatūra ir USB prievadu

Galiausiai geriausias iš „Logitech” stovų šeimos yra „visko viename” priedas su įprasto dydžio klaviatūra su skaičiais, USB jungčių prievadu ir laidų rikiavimo sistema. Pridedamoje klaviatūroje yra ir atskiri garso reguliavimo mygtukai bei dvylika programuojamų klavišų, kuriais galima įsijungti dažniausiai naudojamas programas ar funkcijas.

Nors ir turi gerokai daugiau galimybių, šis stovas vis viena paprastai sudedamas: jis atverčiamas kaip knyga, kurios vienoje pusėje yra klaviatūra, o kitoje – trys USB jungtys, angos laidams ir vieta nešiojamam kompiuteriui. Nesunkiai ir greitai sulankstomas, šis stovas gali būti lengvai pernešamas į kitą vietą ar paslepiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.