Renata Ražanauskienė pyragus kepa kitiems

Televizijos projekte „Žvaigždžių duetai” drauge su klaipėdiečiu Deiviu pergalę iškovojusi Renata Ražanauskienė sakė, kad namuose gaminamo maisto privalumus įvertinusi tik po realybės šou „Džiunglės”.

Daug išbandymų savo gyvenime patyrusi moteris maisto ruošai dėmesio skiria ne tiek daug, kiek norėtų. Suaktyvėjęs gyvenimas palieka vis mažiau laiko bet kokiai Renatos veiklai. Tačiau artimiausių žmonių R. Ražanauskienė nepamiršta. „Mama vis prašo medaus pyrago. Negaliu atsispirti jos prašymams. Juk jis – jos mėgstamiausias”, – šypsojosi jauna moteris.

Savo šeimą dažniausiai saldumynais palepinanti Renata pasiūlė „Klaipėdos” skaitytojams išmėginti jos pyrago receptą.

Medaus pyragui reikės:

3 šaukštų medaus, pusės stiklinės cukraus, 50 gramų sviesto, trijų kiaušinių, vieno mažo šaukštelio sodos, penkių stiklinių miltų, vienos citrinos ir vieno indelio grietinės.

Paruošimo būdas:

Medus, cukrus, išlydytas sviestas, kiaušiniai ir žiupsnelis sodos gerai išplakami, įberiama miltų. Visus produktus gerai išmaišius, išminkoma tešla ir formuojami apvalūs blyneliai, kurie kepami orkaitėje tol, kol gražiai pagels.

R. Ražanauskienės teigimu, blynelių gali būti ir daugiau, ir mažiau. Priklausomai, nuo būsimo žmonių kiekio.

Iškepti blyneliai pertepami iš grietinės, sutarkuotų mandarinų žievelių ir citrinos sulčių paruošta mase.

Pertepto pyrago viršus padengiamas likusia grietinės ir minėtų produktų mase, pabarstomas nuo blynelių likusių atraižėlių trupiniais.

„Pyragą kepkite tuomet, kai tik randate laiko. Nereikia laukti ypatingos progos”, – paragino Renata.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.