Druskininkų teatro festivalį gyvo garso koncertu pradėjo legendinis dainininkas Andrius Mamontovas

Šeštadienį Druskininkų vasaros amfiteatre surengtu Andriaus Mamontovo ir grupės gyvo garso koncertu prasidėjo trečiasis tarptautinis Druskininkų teatro festivalis.

Kaip žada renginio sumanytojai, šiemetis Oskaro Koršunovo / Vilniaus miesto teatro, Druskininkų savivaldybės ir viešosios įstaigos „Kultūros cechas” organizuojamas festivalis pretenduoja į rekordą – iki rugpjūčio 25 dienos jame numatyta pristatyti per pusšimtį renginių.

Jau per pirmąjį festivalio renginį Andrius Mamontovas ir jo grupė dar kartą parodė, kas yra gyvo garso koncertas. Po atviru dangumi ilgiau kaip dvi valandas be pertraukų ir stabtelėjimų, audringai palaikant publikai, skambėjo „Liūdesio angelas”, „Saldi. Juoda. Naktis”, „Marso kanjonai”, „Meilės nebus per daug”, „Nieko panašaus”, „Vieną kartą Paryžiuj” ir daugelis kitų hitų. Gausiai susirinkusius druskininkiečius dar kartą pakerėjo nuoširdus bendravimas su publika. Tik nuskambėjus pirmosios dainos akordams patys jauniausieji ir jau garbaus amžiaus sulaukę gerbėjai suplūdo prie scenos ir drauge su mėgstamais atlikėjais šėlo iki pat koncerto pabaigos.

Žiūrovai turėjo galimybę vaizdo projekcijose pamatyti ir A.Mamontovo nuotraukas iš tolimiausių kelionių, drauge su juo atrasti kitokį pasaulį – intriguojantį, magišką, kartais šokiruojantį ir šiek tiek ironišką. Nuotraukas dar labiau pagyvino Arnoldo Lukošiaus improvizuotas šešėlių teatras…

„Kiekvienas koncertas vis kitoks, jis priklauso ir nuo vietos, ir nuo žiūrovų, ir nuo kitų dalykų. Lipdamas į sceną kaskart galvoji – kaip bus šiandien, kokie vėjai vyraus tarp žiūrovų ir tavęs… Tas nežinojimas – vienas magiškų momentų, dėl kurių scena traukia. Ji pilna netikėtumų ir atlikėjams, ir žiūrovams,” – prieš koncertą sakė dainininkas. Žiūrovai jo ir kolegų nenorėjo paleisti nuo scenos ir po dviejų gyvo koncerto valandų… Kai, rodos, koncertas jau baigėsi ir dainininkai dingo užkulisiuose, gerbėjai plojimais išsireikalavo, kad jie grįžtų… Širdis suvirpino „Laužo šviesos” akordai.

A.Mamontovas, koncertu pradėjęs prestižinį festivalį, sakė, jog jam didelė garbė būti pakviestam, juolab kad ir Druskininkų vasaros amfiteatras būtent ta vieta, kur norėjosi surengti koncertą. Juokaudamas pridūrė, kad festivalio organizatoriai leidę pradėti festivalį, nes jį siejančios senos pažintys – su O.Koršunovu teko mokytis vienoje mokykloje…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.