Teisėjams – ir tryliktoji alga

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas pritarė, kad kartą per metus visiems teisėjams būtų išmokama jų vidutinio darbo užmokesčio dydžio vienkartinė išmoka.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, jeigu Seimas pritartų komiteto siūlymams dėl vadinamojo tryliktojo atlyginimo, kai kurių teismų vadovai galėtų prisidurti po keliolika tūkstančių litų.

Pavyzdžiui, vienkartinė išmoka Konstitucinio teismo pirmininkui siektų beveik 15 tūkstančių litų, neatskaičius mokesčių. Kitiems šio teismo teisėjams būtų mokamos per 13 tūkst. litų vienkartinės išmokos, Aukščiausiojo teismo pirmininko vienkartinė išmoka būtų daugiau kaip 10 tūkst. litų, skyrių pirmininkų – 9,4 tūkst litų, kitų šio teismo teisėjų – 8,7 tūkst. litų.

Tačiau teisėjams siūloma mokėti vienkartinė išmoka užkliuvo kai kuriems Seimo komiteto nariams.

„Vyriausybė jau pritarė naujiems, didesniems, teisėjų atlyginimams, todėl tokių vienkartinių išmokų reikėtų atsisakyti. Tai – atgyvena”, – įsitikinusi šio komiteto narė Nijolė Steiblienė.

Prieš vienkartines išmokas teisėjams yra ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Gintaras Steponavičius: „Man neatrodo pagrįsti siūlymai mokėti papildomas išmokas už darbą, kurį jie privalo dirbti”.

Kita vertus, Seimo vicepirmininkas pripažino, kad žemesnės grandies teisėjų algos yra pernelyg mažos, šią problemą reikia spręsti, bet kitais būdais.

Pasak dienraščio, vyriausybė tokį būdą jau yra pasiūliusi. Artimiausiu metu Seimas turėtų apsispręsti, ar pritarti didesniems bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų pareiginių algų koeficientams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.