Kauno valdininkai svarsto galimybę įsikurti viename pastate

Kauno valdininkai planuoja pasekti Vilniaus savivaldybės pavyzdžiu ir visus padalinius įkurdinti viename pastate, tačiau neapsisprendžia, kur tą pastatą statyti.

Apie savivaldybės dangoraižį pradėta kalbėti prieš keletą metų, viena pirmųjų vizijų – savivaldybės dangoraižis galėtų iškilti „Pergalės” gamyklos teritorijoje. Vėliau būta užuominų apie Nemuno salą ir net Santakos parką, pirmadienį rašo „Kauno diena”.

Tačiau iki šiol nėra įvertintas savivaldybės valdomas turtas, kurį pardavus būtų galima pastatyti naują pastatą. Savivaldybei priklauso statiniai ir įvairios patalpos 24 vietose. Bendras jų plotas – apie 12,5 tūkst. kvadratinių metrų.

Žinia apie savivaldybės pagrindinio pastato Laisvės alėjoje pardavimą domina verslininkus.

Nekilnojamojo turto ekspertai pripažįsta, kad šis statinys rinkoje vertinamas dešimtimis milijonų litų, jame galėtų įsikurti viešbutis, tačiau neatlikę vertinimo procedūrų jie nesiryžo prognozuoti galimos pastato kainos.

Savivaldybės administracijos vadovai jau svarsto galimybę iš bendrovės „Kauno energija” antrinės įmonės įsigyti Savanorių prospekte esantį pastatą. Už jį gali tekti sumokėti apie 6-7 mln. litų. Šiame pastate įsikurtų keletas savivaldybės skyrių.

Prie statinio priskirtas apie 1,1 hektaro sklypas, kuris ribojasi su Savivaldybei priklausančios bendrovės „Kauno vandenys” teritorija. Jau pasigirdo siūlymų, kad naujasis dangoraižis galėtų iškilti Savanorių prospekte.

Kauno meras A.Kupčinskas tikino, kad naujam savivaldybės pastatui Savanorių prospektas ir „Pergalės” teritorija tiktų, o Nemuno sala ir Santakos parkas turėtų likti kauniečių poilsiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.