Girtas autobuso vairuotojas troškulį malšino alumi

Vakar ne mažiau kaip penkiolika Velžio gyventojų neleido iš stotelės pajudėti Jono Ramanausko įmonės vairuotojui Vladeliui, kuris, pasak keleivių, buvo visiškai girtas. Negana to, į miestą turėjęs važiuoti autobuso vairuotojas, sėdėdamas prie vairo, keleivių akivaizdoje gurkšnojo alų. Velžiečiai tikina, kad tai ne pirmas kartas, kai minėtos įmonės vairuotojai važiuoja apgirtę, autobusai labai prasti, tačiau į skundus Savivaldybė nereaguoja. Žmonės įtaria, kad vežėjas Savivaldybėje turi tvirtą užnugarį.

Į Panevėžį 10.50 val. autobusu ketinę vykti keliolika velžiečių iš gyvenvietės išvažiavo tik maždaug po 40 minučių, todėl ne vienas vėlavo į darbą.

Ponia Ona PB pasakojo, kad autobuso vairuotojas jau į Velžį atvyko neblaivus. Negana to, keleivių akivaizdoje gėrė alų, prastai orientavosi aplinkoje, todėl žmonės neleido važiuoti į Panevėžį. Apie girtą vairuotoją jie pranešė policijai bei įmonės savininkui Jonui Ramanauskui. Ponia Ona akcentavo, kad keleivius labiausiai papiktino tai, kad J.Ramanauskas pats paskambino vairuotojui ir, žinodamas apie jo būklę, liepė važiuoti.

„Anksčiau į Velžį, Maženius važiuodavo Juozo Vancevičiaus įmonės autobusai ir viskas būdavo puiku, – aiškino ponia Ona. – Maršrutą perėmus J.Ramanausko įmonei prasidėjo nesusipratimai: autobusai netvarkingi, langai neatsidaro, todėl esame priversti kvėpuoti pašvinkusiu oru, o grindys tokios, kad baisu įlūžti. Važiuojame mes, vežami vaikai, tačiau ne pirmą kartą pastebime, kad vairuotojai būna neblaivūs. Šį kartą kantrybė trūko ir vairuotojui neleidome važiuoti. Stebina savininko elgesys: atvežęs kitą vairuotoją ir paėmęs Vladelį, jis net neatsiprašė keleivių, negrąžino pinigų. Glumina ir policijos lėtumas: pareigūnai atvyko kartu su įmonės savininku.”

Nustatė vidutinį girtumą

Rajono Policijos komisariato Eismo priežiūros grupės vyresnysis tyrėjas Ramūnas Pupelis patvirtino, kad J.Ramanausko įmonės vairuotojo tikrai būta neblaivaus. Pasak pareigūno, jis normaliai nesugebėjo papūsti į įprastinį alkoholio matuoklį, tačiau ir momentiniu būdu jam nustatytas 1,21 promilės girtumas. Už tai vairuotojui gali būti skirta 1000 – 1500 litų bauda arba atimta teisė vairuoti bet kokią transporto priemonę nuo vienerių iki pusantrų metų.

„Situacija buvo daugiau nei kurioziška: keleiviai lipa į autobusą, o vairuotojas geria alų, – stebėjosi R.Pupelis. – Pačios įmonės bausti negalime, tačiau į tai gali atsižvelgti Savivaldybė, išduodama licenciją.”

Keleivius veža be bilietų

Išgirdęs apie girtą autobuso vairuotoją, rajono savivaldybės Administracijos direktorius Vitalijus Žiurlys sakė: „Anekdotai. Skundų dėl privačių vežėjų darbo esu gavęs, tačiau kad būtų girti vairuotojai, neteko girdėti.” Anot jo, Savivaldybė negali reikšti pretenzijų dėl autobusų techninės būklės, nes ją kas pusmetį tikrina Techninės apžiūros centras.

Pasak Ekonomikos ir turto valdymo vyriausiosios specialistės Neringos Kraujalienės, J.Ramanausko įmonė turi 8 veikiančius autobusus ir veža keleivius į Jotainius, Maženius, Velžį, Pašilius per Jotainius, Alantes per Maženius ir Mikėnus per Jotainius. Dėl šio vežėjo raštu gautas tik vienas skundas, tačiau nusiskundimų telefonu yra daugiausia. Specialistė sakė, kad paskutinį kartą Mokesčių administravimo skyrius J.Ramanausko įmonę tikrino praėjusių metų birželio 9 dieną. Tuomet už be bilietų vežtus keleivius jai buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Pasiteiravus, kokios sankcijos gali būti taikomos, jei prie vairo sėda neblaivus vairuotojas, N.Kraujalienė sutiko, kad išduodant licenciją gali būti į tai atsižvelgiama, ir pridūrė, jog už lengvatinį keleivių vežiojimą Savivaldybė J.Ramanausko įmonei per mėnesį išmoka po 6-7 tūkstančius litų.

Nežinojo net vairuotojo pavardės

J.Ramanauskas vakar bandė apginti „munduro garbę” ir tvirtino, kad vairuotojas Vladelis (žmogelio pavardės savininkas taip ir nepajėgė prisiminti, nes tas dirba mažiau nei mėnesį) į maršrutą išvažiavo blaivus. Esą vairuotojas stotelėje išgėrė alaus, tačiau niekur nevažiavo, todėl dar nežinia, kaip situaciją įvertins policininkai.

J.Ramanauskas neslėpė ir anksčiau gaudavęs keleivių skundų dėl vairuotojų darbo, tačiau kad vairuotojas būtų girtas, tai pirmas atvejis per dešimt metų.

Įmonės savininkas taip pat tvirtino, kad jo autobusai yra vieni naujausių iš visų priemiesčio maršrutus aptarnaujančių vežėjų. Paminėjus didelę darbuotojų kaitą, J.Ramanauskas įrodinėjo, kad jo įmonėje darbo sąlygos puikios, tačiau nė vieno nesistengia užlaikyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.