Austrijos ambasadorius Maskvoje pakviestas į Rusijos URM, kuri pareikalavo nedelsiant paleisti suimtą „Roskosmos” darbuotoją

Austrijos ambasadorius Maskvoje Martinas Vukovichius (Martinas Vukovičius) buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, kur jam kategoriškai pareikštas protestas dėl Rusijos piliečio arešto išgalvota dingstimi Austrijoje.
Rusijos URM oficialiame tinklalapyje penktadienį paskelbtame pranešime pažymima, kad „šis Austrijos žingsnis traktuojamas kaip nedraugiškas, kenkiantis dvišaliams santykiams”.

„Austrijos dar kartą pareikalauta nedelsiant paleisti į laisvę suimtą Rusijos kosmoso agentūros („Roskosmos”) darbuotoją ir sudaryti jam sąlygas grįžti į tėvynę”, – sakoma pranešime.

Rusijos URM praneša, kad Austrijos valdžios veiksmai prieštarauja 1946 metų Jungtinių Tautų Konvencijai dėl privilegijų ir imunitetų, kurioje sakoma, kad pareigūnai, dalyvaujantys JT renginiuose kaip savo šalių delegacijų nariai, turi imunitetą ir negali būti suimti ar sulaikyti.

Pranešime pabrėžiama, kad „šis incidentas nestiprina Austrijos, kurią savo buvimo vieta pasirinko kai kurių JT sistemos tarptautinių organizacijų būstinės, autoriteto.

Austrijos leidinys „Kurier” pranešė, kad šalyje sulaikyti du įtariamieji šnipinėjimu Rusijai: jos pilietis ir Austrijos karinių oro pajėgų (KOP) vyresnysis leitenantas.

Laikraščio duomenimis, jie sulaikyti pirmadienio vakarą: Rusijos pilietis – Gmundeno mieste, o austras, kuris galėjo perduoti jam slaptos medžiagos, – Linco apylinkėse jo bute.

Šią informaciją patvirtino Austrijos valstybinės prokuratūros oficialusis atstovas Gerhardas Jaroschas (Gerhardas Jarošas).

Abu įtariamieji buvo sekami mėnesį. Kokio pobūdžio dokumentai domino rusą, kol kas neskelbiama, tik yra pranešimų, kad turimi omenyje elektroniniai prietaisai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.