Meksikos ritmai Lietuvoje

Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas” kvietimu, Kaune vieši ir savo koncertus visoje Lietuvoje surengs Meksikos Jalisco valstijos Colimos miesto nacionalinių šokių kolektyvas bei muzikos grupė „Mariachi Juvenil Santa Cecilia”.

Pirmasis koncertas – birželio 19 d. 18 val. prie Kauno pilies bokšto.

Birželio 20 d. 21 val. – koncertas Šveicarijos k. slėnyje (Jonavos r.).

Birželio 21 d. 18 val. – koncertas Jonavos Ramybės slėnyje.

Birželio 22 d. 21 val. – koncertas Nidos prieplaukoje.

Birželio 23 d. 15 val. – koncertas Nidos savivaldybės aikštėje.

Birželio 24 d. 19 val. – koncertas Juodkrantės lauko scenoje.

Birželio 24 d. 21 val. – didysis koncertas Nidos prieplaukoje.

Po to muzikantai ir šokėjai išvyks į Latviją ir koncertus Lietuvoje tęs liepos 2–8 dienomis. Jų pasirodymus galės išvysti Vilniaus, Kauno, Anykščių, Palangos gyventojai ir svečiai.

Skirtingų tautų meno ansamblių narių draugystė užsimezgė, kai KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas” 2002 m. pirmą kartą išvyko į Meksikoje organizuojamus festivalius. Tuomet įvyko pirmoji nuoširdi pažintis su profesoriumi Eduardu Roldanu Leonu. 2003 m. Meksikos šokėjai ir muzikantai atvyko į Lietuvą ir koncertavo Kaune, Vilniuje, Panevėžyje. Juos sužavėjo Lietuvos publika, gamta, kultūra. Ansamblis „Nemunas” po to Meksikos Valstijose pabuvojo dar du kartus.

Taigi šiais metais į Lietuvą atvyksta dar vienas egzotiškas ansamblis iš pačios Meksikos širdies Jalisco valstijos Colimos miesto. Pats nacionalinių Meksikos šokių kolektyvas įsikūrė 2000 m. žiemą entuziastų, kuriems patiko šokiais bei muzika reikšti savo jausmus ir juos perteikti žiūrovams, iniciatyva. Jau tais pačiais metais kolektyvas surengė premjerą ir parodė programą „Legendos ir tradicijos” Colimos teatre. Čia žiūrovai išvydo puikiai ir emocingai perteiktą Meksikos Jalisco valstijos istoriją. Savo gyvavimo laikotarpiu kolektyvas koncertavo įvairiuose Meksikos Valstijų miestuose, tarp jų ir Meksike.

Grupės vadovas Maestro Omaras Cardenas Lopezas kartu su tradicinės meksikiečių muzikos grupių „Mariachi Juvenil San Secilia” vadovu maestro J.Jesus Floresu Lariosu ir „Autoctona Macehual” vadovu maestro Davidu Alba Gonzalesu sujungė per 100 tautinės kultūros elementų, kurie puikiai atspindi tautinį Meksikos kultūros koloritą ir folklorą.

Tradicinės meksikiečių muzikos grupė „Mariachi Juvenil Santa Cecilia” įsikūrė 2004 metais. Beveik visi šios grupės muzikantai neseniai baigė studijas Colimos universiteto Menų fakultete.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.