Vilniuje – komunizmo nusikaltimų tribunolo tęsinys

Vilniaus universitete šeštadienį rengiama mokslinė konferencija „Komunizmą – į Tarptautinį tribunolą” – tuo pačiu metu, kaip ir dar septyniolikoje Rytų ir Vidurio Europos valstybių.
Konferencija yra sudedamoji tarptautinės akcijos dalis, kurioje dalyvauti pakviestos 18-kos Rytų ir Vidurio Europos valstybių visuomeninės organizacijos.

Nacionalinės konferencijos Rytų ir Vidurio Europos šalyse vyks tą pačią dieną, vėliau bus ruošiamas visų akcijos dalyvių konferencijų bendras leidinys anglų kalba.

Konferencija siekiama atskleisti komunizmo nusikaltimus žmonijai, teisiškai juos įvertinti, užkirsti kelią galimam nežmoniškos ideologijos atgimimui bei siekti, kad būtų atlyginta valstybėms ir jų piliečiams padaryta žala.

Renginyje Vilniuje pranešimus skaitys europarlamentaras Vytautas Landsbergis, teisingumo ministras Petras Baguška, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro ekspertas Arvydas Anušauskas, Seimo nariai, akademikai, teisininkai bei politologai.

Konferenciją Vilniuje organizuoja keturios buvusių politinių kalinių ir tremtinių organizacijos: Lietuvos laisvės kovų sąjūdis, Lietuvos politinių kalinių sąjunga, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrija, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Ši mokslinė konferencija yra Tarptautinio kongreso „Komunizmo nusikaltimų įvertinimas”

ir Visuomeninio tribunolo, bei 2005 m. Tarptautinės mokslinės konferencijos, vykusios Vilniuje, darbų tęsinys.

2000 metų rugsėjį visuomeninis tribunolas pripažino komunistines partijas nusikalstamomis organizacijomis, o jų narius – nusikaltusiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.