Šiemet uždrausta į rinką tiekti 3,5 tonos nekokybiškų maisto produktų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) per šių metų pirmąjį ketvirtį uždraudė į rinką tiekti 3,5 tonos nekokybiškų maisto produktų. VMVT, kartu su Muitinės mobiliosiomis grupėmis atlikusi 57 tikrinimus, nustatė 39 pažeidimus.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sugriežtino kontrabandos ir nelegalių prekių apyvartos kontrolę. Rengiami bendri patikrinimai kartu su Muitinės departamento, Valstybės sienos apsaugos, Policijos departamento, Valstybines mokesčių inspekcijos pareigūnais”, – sakė VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Čereška.

Grubus pažeidimas išaiškintas Kelmės rajone: VMVT inspektoriai, dalyvaujant Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnams, kelyje Užventis-Kelmė patikrino maisto produktus gabenusį automobilį, priklausantį įmonei „Gregaris”. Nustatyta, kad šaldyta kiauliena (823,8 kg) gabenama iš įmonės „Agromeat” be lydinčių dokumentų, ženklinimo etikečių.

Vilniaus miesto VMVT detaliai patikrino grąžintą krovinį ir kitas sandėliuojamas prekes. Nustatyta, kad pateiktoje krovinio sąskaitoje faktūroje dalies krovinio produkcijos gamintojai neatitiko nurodytų įsigijimo dokumentuose, mėsa buvo gabenama pažeidžiant higienos reikalavimus, neapsaugant nuo galimo užteršimo ir neteisingai paženklinta. Taip pat nustatyti mėsos saugojimo ir ženklinimo reikalavimų pažeidimai sandėlyje.

Dėl nustatytų pažeidimų surašytas protokolas, Vilniaus miesto VMVT sprendimu sustabdyta UAB „Agromeat” veikla. Atsakingam asmeniui skirta administracinė bauda.

„Atsižvelgiant į tikrinimų rezultatus bei į ES Komisijos įspėjimus dėl ES šalių sandėliuose susikaupusių didelių pasenusios mėsos kiekių, šiais metais valstybinė kontrolė ypač sugriežtinta. Buvo priimtos tokios priemonės, kaip mėsos ir jos gaminių vežėjų registracija, informacijos apie įvežamą produkciją pateikimas, rizikos vertinimas ir veterinarinis tikrinimas, veterinarinio tikrinimo rezultatų apskaita”, – komentavo G. Čereška.

Atsižvelgdama į transporto priemonių tikrinimo keliuose, įmonėse įsigyjamos žaliavos kontrolės rezultatus ir įvertinusi galimą riziką maisto saugai, kitą savaitę VMVT organizuos mėsą ir jos gaminius sandėliuojančių įmonių tikrinimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.