Kaliningrade dingusio verslininko žmona pagalbos kreipėsi į partiją

Naujoji sąjunga gavo Kaliningrado srityje dingusio verslininko Stanislovo Juciaus žmonos Jovitos pagalbos prašymą ir antradienį kreipėsi dėl to į Užsienio reikalų ministeriją.

Kaip BNS teigė socialliberalas Algirdas Monkevičius, verslininko žmona „yra nevilty”, todėl raštu kreipėsi į Šiauliuose išrinktą į Seimą Naujosios sąjungos narį Valerijų Simuliką, prašydama padėti gauti informacijos apie dingusį vyrą.

Anot A.Monkevičiaus, Naujoji sąjunga jau anksčiau prašė URM suteikti informacijos apie dingusio verslininko likimą jo artimiesiems, tačiau „tinkamo” atsakymo esą negavo.

„Reikalingas didesnis spaudimas Užsienio reikalų ministerijai. Gal mes kažko nežinome, bet mes esame parlamentarai, mes turime paaiškinti žmonėms, artimiesiems esamą situaciją”, – trečiadienį BNS teigė socialliberalas A.Monkevičius.

Socialliberalo teigimu, jei gauti atsakymai netenkins, bus neaiškūs arba neinformatyvūs, Naujoji sąjunga ketina kviestis ministerijos atstovus į artimiausią frakcijos posėdį.

Frakcijos nariai, anot Naujosios sąjungos išplatinto pranešimo, pasigenda aktyvesnės Užsienio reikalų ministerijos pozicijos S.Juciaus byloje, nors Lietuvos Konstitucija užtikrina valstybės globą užsienyje esantiems savo piliečiams.

Tuo tarpu URM teigia nuo pat verslininko dingimo pradžios diplomatiniais kanalais siekianti gauti informacijos apie jo likimą.

Kaliningrado gubernatorius Georgijus Boosas gegužės mėnesį Lietuvos žiniasklaidai pareiškė, kad S.Jucius yra gyvas ir saugus.

„Apgailestaujame, kad ponas G.Boosas iki šiol nerado laiko priimti mūsų generalinio konsulo Kaliningrade”, – BNS informavo URM.

URM primena susirūpinimą dėl S.Juciaus likimo gegužės 22 d. pareiškusi Rusijos ambasadoriui Vilniuje Borisui Cepovui. UR ministras Petras Vaitiekūnas gegužės asmeniškai susitiko su S.Juciaus žmona ir dukra, aptarė galimybes kuo greičiau išsiaiškinti dingusiojo likimą.

URM tikina negavusi jokių oficialių atsakymų iš Kaliningrado srities pareigūnų bei institucijų, todėl stebisi, „kokią dar informaciją Užsienio reikalų ministerija galėtų pateikti”.

Lietuvių verslininkų klubo įkūrėjas ir prezidentas, Lietuvos kapitalo statybų kompanijos „Roslitstroj” generalinis direktorius ir „Jupojos” koncerno valdybos narys S.Jucius dingo balandžio 18-sios rytą Kaliningrade.

Žiniasklaidoje skelbtos versijos, kad jau anksčiau grasinimų sulaukęs verslininkas galėjo būti pagrobtas arba nužudytas. Taip pat svrastyta, kad jis gali slapstytis nuo konkurentų, tačiau Rusijos teisėsaugininkai nė vienos versijos nepatvirtino.

Pagal vieną nepatvirtintų versijų, liudininkai matė, kad S.Jucių įsisodino į automobilį milicijos uniformas vilkėję žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.