Kas dešimtas britas naudojasi tarnaičių paslaugomis

Beveik kas dešimtoje britų šeimoje šiais laikais šeimininkai samdo tarnaitę, kuri tvarko namus, gamina valgį ar lygina baltinius, rašo laikraštis „The Telegraph”.

Apie tai liudija tyrimo, atlikto „Barklays”, rezultatai. Tyrime dalyvavo daugiau kaip tūkstantis suaugusių britų. Apklausa akivaizdžiai parodė augančią šio reiškinio tendenciją, nes jau kas penkta šeima susimąsto, ar nevertėtų jiems pasisamdyti tarnaitę. Tai suteikia žmonėms galimybę laiką, reikalingą namų ruošos darbams, skirti kitiems dalykams.

Kaip parodė tyrimas, didžioji dauguma britų – 82 proc. – samdo namų tvarkytojas, 30 proc. – sodininkus, 17 proc. britų reikalingos auklės, o 16 proc. – tiesiog žmogus, kuris išlygintų baltinius. Beje, 70 proc. respondentų prisipažino neatrandą laiko namų ruošos darbams, o 36 proc. – kad jie mieliau renkasi kitus nei namų ruoša darbus.

Maždaug trečdalis respondentų pareiškė, kad jiems nepatinka namų ruošos darbai, tačiau, kaip parodė tyrimas, daugumai respondentų šie darbai vis dėlto nėra atgrasūs – apie 41 proc. apklaustųjų pareiškė mieliau juos atliekantys patys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.