Generaliniam inspektoriui neužtenka policijos šefo paaiškinimų dėl tarnybinio buto ir transporto

Vidaus reikalų generalinis inspektorius Julius Jasaitis antradienį paštu gavo policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus paaiškinimus dėl jo gyvenamosios vietos Vilniuje ir tarnybinio transporto naudojimo.
J.Jasaitis BNS nekomentavo policijos vadovo rašto turinio, tačiau neslėpė, kad prašys V.Grigaravičių atsiųsti išsamesnį paaiškinimą.

„Su ministru Šukiu sutarėme, kad kol kas, kol vyks tyrimas, nekomentuosim. Kai bus išvados tada – prašom”, – BNS sakė J.Jasaitis. Jo teigimu, atliekant šį tyrimą renkami raštai iš įvairių institucijų.

Gegužės pabaigoje VRM Generalinio inspektoriaus skyrius pradėjo tyrimą dėl policijos generalinio komisaro V.Grigaravičiaus tarnybinio buto ir naudojimosi tarnybiniu transportu.

Tyrimas ministerijai gavus neįvardintų policijos pareigūnų anoniminį laišką. Jame minimi galimi policijos vadovo padaryti pažeidimai naudojantis butu K.Borutos gatvėje Vilniuje ir tarnybiniu transportu.

Skunde teigiama, kad 2002 metų iš Alytaus atvykęs V.Grigaravičius gyvena Liudytojų apsaugos tarnybos bute K.Borutos gatvėje, esą naujas butas pirktas ir įrengtas už lėšas, skirtas liudytojų apsaugai.

Be to, kaip teigiama skunde, šis butas neseniai buvęs perregistruotas į tarnybinį butą ir šiuo metu priklauso Policijos departamento logistikos centrui. V.Grigaravičius neva už jokias paslaugas, naudodamasis šiuo butu, nemoka.

„Akivaizdu, kad visa gauta informacija turi būti patikrinta. Policijos generalinio komisaro veikla neturi kelti jokių abejonių, todėl skunde aprašoma informacija turi būti patikrinta”, – BNS yra sakęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Pasak ministro, atlikti patikrinimą dėl skundo nuspręsta ir dėl neseniai kilusių diskusijų apie tarnybinių butų naudojimą kitose valstybinėse struktūrose.

Be skundo dėl tarnybinio buto, teigiama, kad V.Grigaravičius kiekvieną savaitgalį ir net savaitės viduryje tarnybiniu automobiliu važinėja namo į Alytų, jam esą priskirtas ir antrasis vairuotojas, nes vienas vairuotojas, kaip rašoma skunde, esą jau fiziškai nebepakelia važinėjimo į Alytų ir atgal.

Praėjusį šeštadienį iš komandiruotės užsienyje grįžęs V.Grigaravičius sakė pirmiausia norįs susipažinti su skundu.

Jis tikina negyvenantis minėtame bute K.Borutos gatvėje, Vilniuje, nes jo namai Alytuje.

„Aš ten negyvenau. Toks butas yra, buvo ir bus, bet aš gyvenu Alytuje”, – tvirtino policijos vadovas.

Tačiau komisaras nepanoro paaiškinti, kur jis apsistoja sostinėje.

V.Grigaravičius sako, kad tarnybinis automobilis jam priklauso pagal pareigas – jo darbas nenormuotas, tenka važinėti po Lietuvą.

2006-ųjų vasarį prezidentas Valdas Adamkus pasirašė dekretą dėl V.Grigaravičiaus skyrimo policijos generaliniu komisaru antrajai penkerių metų kadencijai.

Pagal Policijos veiklos įstatymo nuostatas, policijos generalinį komisarą penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu. Šalies policijos vadovas yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas prezidentui.

V.Grigaravičius, kuriam dabar yra 50 metų, dirbti Policijos departamente atvyko iš Alytaus. Iš pradžių jis buvo paskirtas Policijos departamento kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vyriausiuoju komisaru kriminalinės policijos vyriausiojo komisaro pavaduotoju, o 1999 m. birželį – kriminalinės policijos vyriausiuoju komisaru generalinio komisaro pavaduotoju.

2001 m. vasario 1 dieną V.Grigaravičius paskirtas Lietuvos policijos generaliniu komisaru.

V.Grigaravičiaus stažas policijos sistemoje – trys dešimtmečiai.

Sociologinių apklausų duomenimis, V.Grigaravičius yra vienas populiariausių viešų asmenų, nors visuomenė turi nemažai priekaištų dėl policijos darbo.

Lietuvoje trūksta maždaug 1 tūkstančio policininkų, galinčių tirti kriminalinius nusikaltimus ir saugoti viešąją tvarką. Policininko profesija yra nepopuliari dėl mažų atlyginimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Generaliniam inspektoriui neužtenka policijos šefo paaiškinimų dėl tarnybinio buto ir transporto"

  1. Linkus

    Pastebiu,kad baigus VSD skandalą imta talžyti policiją. Ypač Kauno.Tik ir skaitai” girtas policininkas”,”grubus policininkas&#039,o pažeidėjai nekalti avinėliai.Išorės priešų neturim,tai kažkas ieško ir randa viduje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.